pátek 29. března 2024 Taťána

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

Hledáme páníčka #24: Podívejte se na nejnovější přírůstky v olomouckých útulcích

Až mi srdíčko puká, že tak krásní mazlíci ještě nemají domov. Pokud přemýšlíte o pořízení nového domácího mazlíčka, můžete vybírat i z těchto opuštěných zvířátek. Určitě budou rádi a odvděčí se vám láskou.

Olomoucký útulek - Liga na ochranu zvířat ČR

Kontakt:

Adresa: Areál letiště, Neředínská ul., Olomouc
Tel.: 585 418 484
Pohotovost 776 462 998
Otevřeno: 14.00-16.00h
E-mail: olomouc.utulek-loz@seznam.cz

Merlin

Merlin je přibližně dva měsíce starý kocourek, kterého našli spolu s dalšími ve stodole. Byl odsouzel žít venku, ale naštěstí se ho podařilo zachránit a teď čeká na nový domov, kde bude mít vždy plnou misku. 

Artuš

Artuš je krásný, zrzavý asi dvouměsíční kocourek, který se těší, až ho někdo poškrábě za ouškem.

Olík

Olík je asi 8 měsíční štěně, kříženec malého vzrůstu, je to temperamentní malý ďáblík, potřebující trošičku vychovat.

Pomocné ruce

Kontakt:

Adresa: Jungmannova 1, Olomouc
Tel.: 777902575
E-mail: pomocne.ruce@seznam.cz
FB stránky: Pomocné ruce Olomouc z.s.

Leroy

Leroy byl původně divoký kocour, žijící v areálu jedné olomoucké firmy. Postupem času však začal být k lidem kontaktnější, což se mu bohužel vymstilo, protože jeden „dobrák", který proti kočkám v areálu firmy vždy zbrojil, jej nakopl tak, že mu zlomil zadní nožku. Kocourek po tomto zážitku úplně ztratil důvěru k lidem, a tak na rentgen musel být přispán. Pan doktor zjistil, že se nejedná o žádnou komplikovanou zlomeninu, že kost sroste sama. Získat si důvěru divokého, lidmi zrazeného kocoura nebylo vůbec jednoduché. První týden jsme jej v podstatě ani neviděly, vycházel ze svého úkrytu jen, když v pokoji nikdo nebyl. Pak začal vycházet ven v noci, když všichni spali, nebo aspoň dělali, že spí. Když jsme se chtěly přiblížit, začal hrozivě syčet a utekl. Po několika dalších dnech, se nechal pohladit při krmení a jednoho večera přišel k posteli, vyvalil se na zem a chtěl drbat, konečně. Teď je to zhruba týden, co poprvé k posteli přišel. Přes den však stále dělal, že neexistuje. Z velkého, divokého a zlého kocúra Leroye se stává mazlík, a proto pro něj hledáme nový domov, s trpělivým člověkem, kterému nebude vadit, že jej prvních pár týdnů třeba ani neuvidí, člověka, který si pomalu, opatrně a bez vynucování získá jeho kocouří duši a dá mu ten nejlepší domov.

Ketty

Ketty je mladá kočička, nalezená naříkající ve sklepě byt. domu na ul. Dr.Milady Horákové. Toulala se asi delší dobu, protože je dost hubená, ale to se určitě rychle změní. Je moc milá a přítulná. Hledáme její původní nebo i nový domov.

Rézinek

Rézinek je asi půlroční kocourek, který byl v hrozném stavu do depozita dovezen spolu s dalšími třemi kamarády z pastvin od koní. Teď už je z něj krásný kočičí kluk, jen je stále plašší.

Čtěte více:

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.