pátek 29. března 2024 Taťána

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

SportDrive.cz plní řidičům sny. Na jízdu v Lamborghini nebo Ferrari jen tak nezapomenete

PR článek

Téměř každý malý kluk sní o tom, že jednou bude řídit Ferrari nebo Lamborghini. Málokdo však má v dospělosti potřebné finanční prostředky k tomu, aby si jednoho z legendárních sporťáků pořídili. Proto jsou tady firmy, které vám zprostředkují tento zážitek, bez toho, aniž byste si auto museli kupovat.

Jedna ze společností, která plní řidičům sny, je také SportDrive.cz, a se svými auty kočuje po českých městech. Konkrétně si jízdu můžete dopřát v Praze, Brně, Ostravě, Olomouci a také v Bratislavě. Hlavní základnu má ale SportDrive.cz v Olomouci. V jejich vozovém parku najdete Ferrari 458 a Lamborghini Gallardo. „Zkoušeli jsme nabízet jízdy ve více modelech, ale největšími taháky jsou samozřejmě Ferrari a Lamborghini. Osmdesát procent našich zákazníků jsou ženy, které koupí svému muži poukaz k narozeninám. Takže i proto máme v nabídce jenom nejznámější kusy,“ říká majitel Tomáš Zapletal.

Přicházím ke stánku SportDrive.cz, který stojí u vchodu do nákupního centra Olomouc City. Vítá mě početný personál, včetně dvou instruktorů a majitele. Mám zde domluvenou jízdu v obou italských vozech. Před usednutím za volant nejprve podepisuji potřebnou smlouvu v případě, že by se něco stalo. Povinností je předložit váš řidičský průkaz.

I když nejste řidičem, tak nemusíte zoufat. Některý z instruktorů vás rád sveze, a vy si odnesete zážitek jako spolujezdec. Stejně tak jako si rychlou jízdu okusila naše fotografka. „To jsou momenty, kdy lituju, že nemám řidičák,“ řekla po jízdě fotografka Michaela. Dalším nezbytným krokem je zhlédnutí instruktážního videa, ve kterém se dozvíte základní informace, jak postupovat při řízení. „Díky videu se seznámíte s autem ještě  předtím než do něj nastoupíte,“ podotýká jeden z instruktorů a podává mi tablet. Dodívám se na klip a jsem připraven na životní projížďku.

Usedám do auta, nejprve je na řadě Lamborghini. Zapnu si pásy a poněkud nervózně se rozhlížím po palubovce a chybějícím pedálu spojky. „Už jste někdy řídil automat?“ ptá se instruktor. „Ne,“ odpovídám nejistě. „V pořádku, nemusíte se ničeho bát. Většina zákazníků se u nás s automatickou převodovkou setkává poprvé. Levou nohu si položte bokem, představte si, že hrajete počítačovou hru a používejte pouze plyn s brzdou,“ dodává s úsměvem instruktor. Ještě proběhne krátká rekapitulace, v čem je sporťák odlišný od „normálního“ auta, a poté už vyrážím přes parkoviště na dálnici. První metry si osahávám řízení a dávám pozor, abych příliš nesešlápl plyn a nepřejel všudypřítomné nakupující zvědavce. Pohled na tak honosné auto se nenaskytne každý den, a tak celou mou jízdu doprovází udivené pohledy kolemjdoucích. Vyjíždíme na dálnici a přichází moment, kdy si můžu užít rychlejší jízdu. Předjedu pár aut a cítím se opravdu jako ve snu. Najednou mi dochází, že si plním tajné přání. Znovu sešlápnu plyn. Po chvilce zpomalím na povolenou rychlost a zařadím se do odbočovacího pruhu směrem na Křelov – projedu se tak i přes vesnice. Při míjení ostatních aut v úzkých uličkách mám trochu nahnáno, přece jen, auto je trochu širší. Jedna věc je jízdu si užít a věc druhá je dojet v pořádku zpátky. „Dávejte pozor na kanály a snažte se jim raději vyhnout. Podvozek je dost nízký a nemá rád nárazy,“ radí mi instruktor.

V půlce trasy si přesedám do Ferrari. Celou cestu přede mnou totiž jel další instruktor vezoucí fotografku. Ta vystupuje z auta s úsměvem od ucha k uchu. „Super, co?“ říká nadšeně. Já se raduji spíš vnitřně, což dokládá i video z obou mých jízd. Za příplatek 399 Kč vás po celou dobu, co řídíte, natáčí GoPro kamery umístěné na palubovce a za vašimi zády. Záznam vám po jízdě předá slečna na paměťové kartě. Svůj nezapomenutelný zážitek tak máte i zvěčněný na videu.

Můj zážitek se umocňuje při jízdě ve Ferrari. Auto je poněkud hlučnější než Lamborghini a užíval jsem si ho trošku víc. Osobně u mě proto vyhrál červený sporťák. Oba vozy jsou ale neuvěřitelně silné a nepodaří se vám svézt se v nich každý den. Po vypršení patnácti minut, které jsem měl určené pro řízení, mi bylo líto, že už musím vystoupit. I když se zdá, že je to krátká doba, tak to opravdu stačí. Odcházel jsem s vědomím, že si můžu v mém seznamu přání odškrtnout jízdu ve Ferrari a Lamborghini.

Všichni zájemci, kteří by si chtěli také vyzkoušet řídit jednoho ze supersporťáků, se dozví více informací na stránkách SportDrive.cz. V Olomouci se svým stánkem stojí SportDrive.cz jednou za měsíc. Kdy přesně je zde potkáte se dozvíte rovněž na webu. Jízdu si můžete rezervovat na 15, 30 nebo 60 minut. Doprovod vám vždy budou dělat zkušení instruktoři, kteří vás mohou v případě absence řidičského průkazu i svézt.

Čtěte více:

 

Autoři | Foto Michaela Valsová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.