čtvrtek 28. března 2024 Soňa

AKTUALIZOVÁNO: V Pekařské ulici v centru Olomouce se utrhl štít domu, došlo i ke zranění osob

Dnes krátce po druhé hodině odpolední se v centru Olomouce utrhl štít domu v Pekařské ulici. Zdravotníci na místě ošetřili dvě zraněné osoby, třetí osoba utrpěla šok.

Štít domu se utrhl z domu na levé straně ulice při pohledu od mořického kostela. Na místo téměř okamžitě dorazily záchranné složky ze stanice Olomouc. "V tuto chvíli evidujeme dvě zraněné osoby, třetí osoba, která urpěla šok, je v péči zdravotníků," řekl na místě mluvčí záchranářů Zdeněk Hošák. U jedné zraněné osoby mají záchranáři podezření na zlomeninu dolní končetiny a bude přepravena na urgentní oddělení do olomoucké Fakultní nemocnice.

Dům, ze kterého se zdivo utrhlo, prochází v dnešních dnech rekonstrukcí. "Zpracovali jsme pasport domů, které jsou ve vlastnictví města, a podle provedené dokumentace se ukázalo, že byly všechny domy v pořádku," řekl na místě novinářům náměstek primátora Martin Major.

Na otázku, co říká Major na to, že v relativně krátké době se podobná situace již dvakrát ve městě stala, odpovídá: "Určitě budeme v co nejkratší době požadovat od statika výsledek statického posouzení, co se vlastně stalo. V domě jsou v tyto dny prováděny stavební práce, tudíž předpokládám, že tato situace má s tím spojitost," dodal Major.

"Z důvodu pádu části budovy v ulici Pekařská je tramvajová trať přes centrum města neprůjezdná. Tramvajové linky č. 2, 3, 4 a 6 jsou vedeny odklonem přes tř. Kosmonautů. Přes centrum města byla vypravena náhradní autobusová doprava označena X, která je vedena z Hlavního nádraží, přes Žižkovo náměstí a dále na ulici Dobrovského a Náměstí Hrdinů," řekla tisková mluvčí dopravního podniku Martina Krčová.

Čtěte více:

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.