pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Muž na ubytovně zemřel po vdechnutí omamné látky

Na jedné z ubytoven v Olomouci nalezli mrtvého muže, který se otrávil omamnou látkou. Konkrétně nosem vdechl prášek z tablet, které se používají při substituční léčbě závislosti na opiátech. Muži tento přípravek předal cizinec, který je nyní ve vazbě.

Cizinec omamnou látku muži nepředával poprvé. Během krátké doby měl obchod proběhnout minimálně třikrát. Přitom věděl, jaký dopad může užití této látky mít. Pachatel navíc popsal postup, který docílí největší a nejrychlejší účinek. To se bohužel stalo muži osudné. 

Mrtvý muž nebyl jediným člověkem, který si od cizince vzal omamnou látku. "Dalším šetřením kriminalisté zjistili, že obviněný muž omamnou látku předal ve stejnou dobu i dalšímu spolubydlícímu na ubytovně, kterého stejně jako ve výše uvedeném případě instruoval, jak látku užít.  Tento muž následně po požití látky kolaboval a jeho život zachránil jen rychlý zásah přítomných policistů. Osmatřicetiletý muž skončil v péči lékařů a jeho stav je v současné době stabilizovaný," uvedla mluvčí PČR Jitka Dolejšová.

Obviněný cizinec je nyní ve vazbě a za spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami mu hrozí až 18 let za mřížemi.

Čtěte více:

Autoři | Foto pexels.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.