pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Neosvětlený a opilý cyklista vyrazil v noci do silničního provozu. Skončil v nemocnici

Za hloupost se platí. Na toto pravidlo došlo i v případě osmatřicetiletého cyklisty, který v podnapilosti nezvládl jízdu a spadl z kola. Vše ale mohlo dopadnout mnohem hůře, protože se na cestu vydal v noci naprosto neosvětlený.

V lehkém šoku musel být řidič, který před dvaadvacátou hodinou v pondělí večer projížděl mezi obcemi Němčice nad Hanou a Měrovice nad Hanou. U silnice totiž nalezl zraněného muže, který spadl z kola. Na místě nebyl cyklista schopný podstoupit dechovkou zkoušku. Následně ho záchranná služba převezla do prostějovské nemocnice, kde muž lékařské vyšetření odmítl. Zákon porušil také tím, že se na silnici pohyboval bez jakéhokoliv osvětlení, které zahrnuje například jen obyčejná odrazka, čímž za tmy výrazně riskoval život.

„Nejpřísněji postižitelným je odmítnutí podrobení se zkoušce na přítomnost alkoholu či jiných návykových látek. Za ten zákon o provozu na pozemních komunikacích stanoví pokutu v rozmezí od 25 do 50 tisíc korun,“ uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Čtěte více:

Autoři | Foto Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.