čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Včerejší nehodu autobusu na D35 policisté vyšetřují jako podezření z těžkého ublížení na zdraví

Pondělní nehodu autobusu na D35 u Litovle, při které se zranilo 24 lidí, vyšetřují policisté pro podezření z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Alkohol u sedmačtyřicetiletého řidiče policisté vyloučili. Proč autobus havaroval, zatím není jasné. Škoda byla vyčíslena na 600.000 korun, řekla krajská policejní mluvčí Irena Urbánková. Autobus narazil do několika stromů a sjel do příkopu, dálnice byla kvůli nehodě zhruba pět hodin uzavřená.

Dálkový autobus převážel 48 lidí. Podle policie z dosud nezjištěných příčin sjel mimo vozovku a krajnici vpravo, kde se střetl se stromy a keři rostoucími ve svahu a se sloupky svislého dopravního značení mimo krajnici. „Na místo nehody byl přizván také znalec z oboru silniční dopravy. Policisté v této souvislosti zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, za který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na osm let," uvedla policejní mluvčí. Dodala, že vyšetřování nehody pokračuje.

Nehoda se stala na dálnici směrem z Mohelnice na Olomouc. Většina ze zraněných utrpěla oděrky či odřeniny, část z nich však má i středně těžká poranění. Záchranáři je převezli do tří nemocnic. V olomoucké fakultní nemocnici ošetřili lékaři 12 lidí. Tři ženy a jeden muž, kteří utrpěli středně těžká zranění, byli v nemocnici hospitalizováni. „Šlo o zlomeniny nohou i rukou, poranění obličejové části hlavy, otřes mozku, poranění krční páteře a zranění v oblasti pánve," řekl mluvčí nemocnice Egon Havrlant. Dodal, že třináctá pacientka s vážnějším poraněním v oblasti oka byla do nemocnice přeložena k další specializované péči po prvotním ošetření ve Vojenské nemocnici Olomouc.

Čtěte více:

Autoři | Foto HZSOL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.