pátek 29. března 2024 Taťána

SPORT V OLOMOUCI: Sigma se porve o další body, Vysokoškolačky čekají semifinálové bitvy

Duben je ve své polovině a touto dobou se ve většině sportů svádí vyřazovací zápasy, případně vrcholí boje o postup, nebo je naopak už úplně dobojováno. Například olomoučtí hokejisté si užívají dovolenou, florbalistky taktéž, ovšem třeba volejbalistky bojují o finále extraligy a fotbalovou Sigmu čeká závěrečná čtvrtina sezóny, ve které se bude rozhodovat o postupu. Kdežto takoví baseballisté teprve začali...

Středa 19.4. a čtvrtek 20.4.

TJ Ostrava – VK UP Olomouc = 18:00 (Hala míčových sportů, Ostrava)

Volejbalistky Olomouce se vší pokorou určitě samy nečekaly, že Ostrava bude v semifinále extraligy více než vyrovnaným soupeřem. První zápas ostravské hráčky ovládly a v utkání o den později se herně Vysokoškolačkám vyrovnaly, i přes to, že prohrály 0:3. Napínavá série s průběžným stavem 1:1 se tak stěhuje do Ostravy, kde se rozhodne o tom, kdo poputuje do finále, nebo se ještě odehraje rozhodující pátý zápas v Olomouci. Ten by byl na programu v sobotu 22.4. od 17:00.

Sobota 22.4.

Skokani Olomouc Baseball Club – Kotlářka Praha = 13:00 a 16:00 (Hřiště na Lazcích, Olomouc)

Zatímco soutěž volejbalistek se pomalu nachází ve svém finále, tak baseballistům se extraligový kolotoč teprve roztáčí. Ale Olomoučtí Skokani, zřejmě aby dostáli svému jménu, skočili do nového ročníku po hlavě, neboť vyhráli čtyři ze šesti dosavadních utkání. Naposledy to od nich o víkendu odnesli hned dvakrát Hroši z Brna. Teď je čeká pražská Kotlářka, které se naopak vstup do nového ročníku vůbec nepovedl a je poslední. To baseballisté z Hané jsou díky povedenému začátku třetí.

SK Sigma Olomouc – MFK Vítkovice = 18:00 (Andrův stadion, Olomouc)

Sezóna se krátí a postup se blíží. Posledních osm kol Fortuna národní ligy čeká na fotbalisty Sigmy Olomouc, ve kterých se budou snažit ještě navýšit svůj třináctibodový náskok na třetí místo, které znamená setrvání ve druhé lize. Nyní Hanáky čeká náročnější týden. Ve středu odehrají zápas v Praze s Viktorií Žižkov a hned v sobotu nastoupí proti vítkovickým fotbalistům na domácím hřišti. Výsledkově se Vítkovice ve srovnání se Sigmou nacházejí na opačném pólu tabulky, neboť osmnáct bodů stačí jen na patnácté místo.

Neděle 23.4.

RC Olomouc – RC JIMI Vyškov B = čas zatím nespecifikován (Areál TJ Lokomotiva, Olomouc)

Olomoucké "chlapáky" čeká další bitva v nadstavbové části 1. ligy. Tentokrát přivítají místní rugbisté Vyškov "B". 

Basketbal Olomouc - Slavoj BK Litoměřice = 18:00 (SH Čajkaréna, Olomouc)

V přímém a pikantním souboji o play-off se utkaly dva olomoucké kluby - Basketbal Olomouc a SK UP Olomouc. Úšpěšnější byli hráči prvně jmenovaného klubu, a mohou se tak těšit na boje o nejvyšší příčky druhé nejvyšší basketbalové soutěže v České republice. Jejich soupeřem budou severočeské Litoměřice.

Čtěte více:

Autoři | Foto SK Sigma Olomouc, Jakub Wittka, facebook Skokani Olomouc Baseball Club, facebook Rugby Olomouc, facebook Basketbal Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.