pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Teplice na nás byly dobře takticky připravené, řekl po výhře 1:0 olomoucký brankář Buchta

Fotbalisté Olomouce porazili ve 12. kole první ligy 1:0 Teplice a natáhli sérii bez porážky na devět zápasů za sebou. O výhře domácích rozhodl v závěru David Houska a nováčkovi z Hané tak v tabulce patří druhá příčka o dva body před Libercem a o tři před Slavií, obhájce titulu má však k dobru nedělní duel se Slováckem.

Jako první zahrozily Teplice, když už ve třetí minutě prověřil pozornost brankáře Buchty ranou z dvaceti metrů Kučera. Po dvanácti minutách mohli otevřít skóre domácí, protože stoper Šušnjar se nedohodl s brankářem Divišem a k zakončení se dostal Zahradníček, který ale prázdnou branku těsně minul.

„Naštěstí moje zákroky nebyly úplně stoprocentní šance, až na tu první střelu, ta celkem dobře zaplavala, naštěstí jsem nechal ruku nahoře ," řekl hned po vítězném utkání domácí gólman Miloš Buchta.

Druhý poločas začal opatrně, ale Sigma pomalu stupňovala tlak, ke kterému přispěl především střídající záložník Hála. Do šance se poté dostal Chorý, jenž přehodil gólmana Diviše i branku. Olomouc se dočkala v 77. minutě, kdy povedenou akci Jemelky s Plškem zakončil střelou pod břevno Houska.

„Trenér nám o poločase říkal, ať pokračujeme stále ve stejné hře, ale že máme mít trošku víc aktivity směrem dopředu, že ten gól dáme a taky jsme ho dali,“ dodal Buchta.

Teplice se na závěrečný nápor nezmohly a potvrdily, že se na hřištích soupeřů trápí. V probíhající sezoně Severočeši venku ještě nevyhráli, když v šesti zápasech získali pouhé dva body.

„Musím Teplicím pogratulovat, dneska to byl takticky skvělý zápas, byli na nás dobře připraveni. Jsem rád, že jsme rozhodli pěkným gólem Housky a máme tři body," zhodnotil zápas Buchta.

Autoři | Foto Michaela Valsová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.