pátek 29. března 2024 Taťána

Kohout bez výstroje Braňo Konrád: Nebýt brankářem, asi bych vyráběl lampy, vždy mě fascinovaly

Mistr děkovaček a opora v bráně olomoucké Mory Branislav Konrád si s námi povídal o své práci snů, kterou by chtěl dělat, kdyby nebyl brankářem. Tím se mimochodem stal náhodou.

Při závěrečných oslavách vítězství na domácím ledě působíte jako zkušený bavič. Hrál jste někdy divadlo?
Nejsem žádný divadelní ani filmový herec, takové sklony nemám. Děkovačky jsem začal vymýšlet až tady v Olomouci a jsem rád, že to fanoušky baví. Budu se snažit stále přicházet s něčím zajímavým.

Při děkovačkách jste nám předvedl atletické disciplíny, kanoistiku nebo jízdu na koni. Jaké máte rád sporty kromě hokeje?
Zahraju si tenis, mám rád fotbal, donedávna jsem hrával i squash. Ani atletiku ani kanoistiku normálně neprovozuju.

Co byste dělal za práci, kdybyste nebyl gólman?
Mým snem bylo vyrábět lampy, ta práce mě z nějakého důvodu fascinovala. Nevím proč, asi jak ty lampy pak pěkně svítí. Když jsem viděl někoho jak tuto práci dělá, byl jsem z toho nadšený, ale nakonec jsem skončil v hokejové bráně. No možná se k tomu snu ještě někdy vrátím. (směje se)

Chtěl jste vždycky v hokeji chytat v bráně?
Právě, že nechtěl, začínal jsem jako útočník. Bavilo mě dávat góly a tlačil jsem se dopředu. Jenže pak nastal v jednom ročníku nedostatek gólmanů a tak z nutnosti vyzkoušeli mě. Toho už jsem se pak držel.

Četl jste v poslední době nějakou zajímavou knížku?
Běžně knížky moc nečtu, ale zrovna nedávno jsem jednu přelouskal za dva dny. Je o Mikuláši Čermákovi, který je považován za největšího slovenského mafiána. Rozepsal se v ní o praktikách podsvětí v devadesátých letech. Byl odsouzen za největší počet nejzávažnějších trestných činů v historii slovenské justice.

Takže máte radši filmy?
To bych neřekl, moc filmy nesleduju, spíš dokumenty a to s historickými tématy. Ale co se týče dokumentů, zajímá mě toho spoustu a takhle se toho dá o světě hodně dozvědět.

Jaký jste byl student?
Škola mě vždycky bavila a měl jsem jedničky, potom když hokej převážil , dostal jsem individuální plán a bylo to o něco těžší.

Bude váš syn Samo taky reprezentační brankář?
Do ničeho jej nenutím, nedávno teprve poprvé bruslil na ledě. Ale chtěl bych, aby ho bavil nějaký sport. Nezáleží co to bude za koníček, ale hlavně aby z něj měl radost a byl šťastný.

 

Branislav Konrád #42 dnes poděkoval fanouškům alá roztleskávačka... Skvělý, já toho kluka miluju! <3

Posted by Olomoucká Drbna on Sunday, January 10, 2016

 

KOHOUTÍ DOTAZNÍK

Máte svůj hokejový vzor?
Líbil se mi Kanaďan Felix Potvin, který hájil branku Toronta Maple Leafs. Měl pěkně sladěnou výstroj s týmovými barvami.Takže je můj vzor spíš kvůli tomu, jak mu to seklo, něž že bych obdivoval jeho umění. Někde mám ještě schované mraky hokejových kartiček, které jsme všichni tenkrát zběsile sbírali a vyměňovali na burzách.

Kdo je největší bavič v kabině?
Asi nejvíc teď v kabině řádí Robin Staněk, on je ten největší vtipálek.

Jste v Olomouci už přes půl roku, máte své oblíbené místo?
Bydlím v centru a to je nádherné, mám rád ty malé kavárny a celkově i procházky městem.

Dáte si radši pivo nebo víno?
Raději si dám pivo.

Kde nejraději odpočíváte?
Někde v teple, na pláži, a hlavně s rodinou.

Jaká je kapacita Plecharény?
Vejde se do ní tuším pět a půl tisíce diváků.

 

Dnes jsem byla s týmem sbírat materiál pro novou rozhovorovou rubriku s názvem "Kohout bez výstroje" :) Kluci byli moc příjemní (miluju je <3 ), a už zítra se můžeme těšit na první rozhovor s Braňou Konrádem, kterého jsme se ptali na vše... kromě hokeje :D Těšte se! ;)

Posted by Olomoucká Drbna on Tuesday, February 2, 2016

 

Čtěte více:

Autoři | Foto David Koráb, Ivana Domesová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.