sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Skokani se s pražskými Eagles rozešli smírně

Druhé kolo baseballové extraligy bylo ve znamení souboje domácích Skokanů s pražskými Eagles. Oba zápasy se uskutečnily v sobotu 8. dubna na půdě lazeckého baseballového stadionu, kam i přes nepříliš příznivé počasí dorazil nemalý počet fanoušků. Týmy odehrály skvělé první zápasy, a tak tento souboj sliboval skvělou podívanou.

Tým Skokanů doplnil staronový trenér Skokanů Jakub Voják, který se v minulém týdnu vrátil z hostování v australském týmu West Torrens. V soupisce nechybělo ani jméno Maxwell MacNabb, tedy třetí zahraniční posily, která dorazila do Olomouce den před kláním s pražskými Orly.

Startérem v prvním zápase byl levák Lukáš Veselý. Lukáš odházel pět směn a nedostal žádný bod. V poli Skokani předváděli skvělé zákroky a jejich pole bylo pevné jako skála. „Za zmínku stojí obětavá hra Jirky Kovaříka a Dylana Brammera, kteří skočili pro míč a stihli zahrát out na první metě,“ vyzdvihnul hráč Skokanů Martin Poledna. V šesté směně šel na kopec Dylan Brammer. Dylan odházel dobrý zápas a předkládal poli lehké míče. Za hosty šel na kopec Tomáš Duffek, který odházel sedm směn. „Duffek nás držel na uzdě a až střídání na kopci nás dostalo do hry. Na nadhoz šel catcher David Sandoval, který svoji roli closera nezvládl a dostal dva body,“ popsal dále Martin Poledna. V osmé směně si vítězný bod připsal Matěj Lázníček po odpale Ondřeje Antoše. Dva hity v zápase měli dva hráči, a to Chris Dawson a Dylan Brammer. Zápas vyhráli Skokani 2:1.

V druhém zápase házel Maxwell MacNabb. Tento nadhazovač odházel 6 směn a dostal 7 bodů. „Levák Max neměl moc času na adaptaci. Max házel rychlé míče, ale soupeři toho využili a trefovali se do jeho rychlých nadhozů,“ sdělil Martin Poledna. V sedmé směně jej vystřídal Pavel Schwarz. Pavel házel dobře a úspěšně zavřel utkání. Za hosty odházel šest směn levák Tyson Walker, který dostal pouze 2 homeruny. Poté jej nahradil Matěj Hušek, který odházel jen jednu směnu. Zápas uzavíral Nizozemec Rijck van Dijck, který odházel dvě směny a dostal jeden bod. „Náš útok byl velmi slabý. Za devět směn jsme odpálili pouhé tři hity, dva z nich dal Dylan Brammer, jeden Ondra Schwarz. Naše obrana hrála celkem dobře až na šestou směnu, kdy udělala tři errory za sebou,“ zhodnotil druhý zápas Martin Poledna. Utkání skončilo skórem 1:8.

Skokani tak mají po druhém kole baseballové extraligy na svém kontě dvě výhry a dvě prohry. V příštím kole vyrazí olomoučtí baseballisté ven. V Brně je čeká souboj s Hrochy Brno, kteří v letošní sezoně dosud neprohráli.

Čtěte více:

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.