pátek 29. března 2024 Taťána

Olomoučtí házenkáři si z mezinárodního turnaje přivezli třetí místo. Obhájili loňský úspěch

Starší žáci HBC Olomouc 1966 se zúčastnili tradičního Dobiáš Cupu v Rožnově. Svou skvělou formu předvedli v úvodních zápasech, kdy porazili Bratislavu a Louny. Při zápase s výběrem ze Zubří se však zranil jeden hráč a zápas se nevydařil. I tak ale dosáhli na třetí místo.

V prvním prosincovém víkendu odjeli starší žáci HBC Olomouc 1966 do Rožnova na klasický mezinárodní turnaj Dobiáš Cup. Už v prvním zápase turnaje ukázali svou skvělou formu. „Zápas proti ŠKP Bratislava nám sedl, dá se říci, že jsme soupeře nenechali nadechnout a stále jsme byli aktivní jak v obraně, tak v útoku. Tento zápas patřil mezi nejzdařilejší podzimní zápasy a výsledek 21:8 hovoří za vše,“ vylíčil trenér Martin Přerovský.

V druhém hracím dni se olomoučtí setkali se soupeřem z Loun. Tento zápas už nebyl tak vydařený, začali se kupit chyby, ale i tak zvítězili 13:10. Díky tomuto úspěchu postoupili z prvního místa ze skupiny A do finálových bojů.

V druhém sobotním utkání a prvním utkání finálové skupiny naši házenkáři narazili na pozdějšího vítěze, a to výběr RHC Zubří. Tento zápas nedopadl vůbec dobře. V páté minutě se zranil hráč Dan Sova a pak už byli všichni hráči rozhození a nesoustředění. „Samozřejmě na jakýkoliv výběr kteréhokoliv kraje nemáme a neměl nikdo, takže prohra 12:21 zasloužená, ale zápas nám víc vzal, než dal,“ podotýká Přerovský.

Po tomto zápase bylo jasné, že v posledním utkání nesmí olomoučtí prohrát o více než 7 branek. Zápas s Libercem byl dlouho vyrovnaný, obrany byly lepší útoku, ale hráči pořád dotahovali a nakonec zaslouženě prohráli 11:13, což jim ovšem do zápasu o třetí místo stačilo. V neděli nastoupili na poslední zápas, a to o třetí místo s DHK Polanka nad Odrou. Ten měli ve své režii. Svou pílí, bojovností a místy i sebeobětování v zápase stále vedli a tlačili se za výhrou. Důležitý byl také výkon brankáře. Nakonec se starší žáci HBC Olomouc 1966 radovali z výhry 13:9 a potvrdili tak svůj loňský úspěch, dosažení třetího místa.

Autoři | Foto HCB Olomouc 1966

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.