pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Univerzita nabídne aktivní trávení léta ve SportParku Olomouc. Program startuje 8. sprna

Dva týdny nabité nejrůznějšími pohybovými aktivitami, sportovními přenosy a besedami se sportovci připravila Fakulta tělesné kultury Univerzity Palackého v Olomouci v Aplikačním centru BALUO. Během SportParku Olomouc si návštěvníci budou moci zdarma vyzkoušet, co všechno jim moderní centrum – zaměřené na prevenci nemocí moderní doby a rozvoj pohybové gramotnosti – může nabídnout. Program odstartuje v pondělí 8. srpna.

O zahájení se postarají oblíbený komik Lukáš Pavlásek a skupina Děda Mládek Illegal Band, kteří vystoupí od 18:30 na pódiu umístěném u hlavního vchodu nového neředínského komplexu. Od úterý již program poběží podle stanoveného rozvrhu aktivit; ve všední dny od 13 hodin, o víkendu už od 9 hodin.

„Program SportParku je určen pro zájemce všech věkových skupin nejen z Olomouce a okolí. Návštěvníci si budou moci pod vedením odborníků z fakulty tělesné kultury a proškolených lektorů zdarma vyzkoušet všechny vymoženosti, které Aplikační centrum BALUO nabízí, a zjistit něco o své fyzické kondici. Budou moci absolvovat měření v diagnostickém studiu tělesné kultury, zacvičit si ve fitness centru, zalyžovat si na indoorové sjezdovce, zalézt na stěně nebo si zaplavat,“ uvedla ředitelka centra Ilona Hapková. „Smyslem mimo jiné je, aby si lidé udělali představu o tom, co všechno jim může naše centrum nabídnout, jak by mohlo pomoci jim a zároveň i nám se zlepšováním pohybové gramotnosti jedinců všech věkových skupin,“ dodala.

Mezi nabízenými pohybovými aktivitami, kterých se mohou návštěvníci během dvoutýdenního programu zúčastnit, jsou například power jóga, volejbal, kruhový trénink nebo silový čtyřboj; na víkend 13. a 14. srpna jsou připraveny paralympijské disciplíny. Některé aktivity proběhnou pro větší motivaci sportovců soutěžní formou, garanti jednotlivých sportovišť budou oceňovat i zajímavé výkony nebo zápal sportovců.

Denní rozvrhy a další nezbytné informace najdou zájemci v brožuře, kterou obdrží při příchodu a do které budou sbírat razítka za absolvované aktivity. K mání jsou také na webových stránkách www.sportparkolomouc.cz.

„Pokud uvidíme, že je o některé aktivity větší zájem a jejich kapacita nestačí, budeme se snažit vyjít zájemcům co nejvíce vstříc a naplánované rozvrhy podle možností doplníme. Aktualizace aktivit a další informace budeme zveřejňovat právě na webu,“ podotkla Hapková.

Kromě sportovního vyžití nabídne SportPark Olomouc také besedy a setkání se sportovci; účast přislíbil například zábřežský triatlonista a Ironman David Jílek nebo kulturista na vozíku Daniel Minster. Nebudou chybět ani televizní přenosy z dění v olympijském Riu. Ve fan zóně budou moci zájemci fandit českým reprezentantům až do 22 hodin.

SportPark Olomouc se koná pod záštitou předsedy Českého olympijského výboru Jiřího Kejvala a za podpory Olomouckého kraje a Magistrátu města Olomouce.

Aplikační centrum BALUO je unikátní komplex sportovišť, studií a laboratoří zaměřený na podporu pohybové aktivity a zdravého životního stylu a na prevenci civilizačních chorob, který nemá v České republice obdoby. Jeho vybudování umožnila dotace z Operačního programu Podnikání a inovace. Centrum umístěné v univerzitním areálu v Olomouci-Neředíně je pracovištěm fakulty tělesné kultury. Oficiální otevření komplexu se plánuje na podzim tohoto roku, SportPark Olomouc je vrcholem testovacího provozu centra.

Čtěte více:

Tisková zpráva | Foto Facebook Aplikační centrum BALUO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.