čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Mnoho hráček vnímá Švédky jako bohyně. To je špatně, říká po turnaji v Olomouci Krupnová

České florbalistky se o víkendu představily v Olomouci, kde odehrály turnaj Euro Floorball Tour. Tři zápasy české reprezentaci před mistrovstvím světa ukázaly, že má na to odehrát vyrovnaná utkání i s těmi nejlepšími. Aspoň tak to v určitých částech zápasů vypadalo. Jen se vůbec nedostavily výsledky. To posléze potvrdily i samotné české florbalistky Denisa Billá, která je v reprezentaci kapitánkou a Eliška Krupnová. Ta hraje za švédské Pixbo nejlepší florbalovou soutěž na světě.

Jak budou Češky vzpomínat na akci v Olomouci? Mísí se pocity zklamání se spokojeností, i přes to, že ani jeden zápas nevyhrály. Vždyť takovou atmosféru mohly hráčky, a to jen některé, zažít pouze v Superfinále extraligy. „Atmosféra byla neskutečná a je skvělé hrát před takovým publikem,“ ocenila podporu z hlediště Denisa Billá, která je hráčkou českého nejúspěšnějšího týmu Herbadent Praha.

Útočnice Eliška Krupnová mohla jen souhlasit. „Mám ohromně ráda české fanoušky a jsem opravdu nadšená, když se hraje u nás. Chtěla bych jim moc poděkovat, protože nás hnaly i za nepříznivého stavu. Pomáhalo mi i to, že jsem tu měla rodinu, to byla taková hezká motivace. Jen doufám, že bude zase brzy nějaká domácí akce,“ řekla Krupnová.

Po výborných fanoušcích je tu výsledková skepse (prohry 3:6, 2:6 a 3:9, pozn. red.), kterou v hlavách hráček může vystřídat herní naděje. „Mrzí mě, že výsledky tří utkání, které jsme tady v Olomouci odehrály, neodpovídají hře. Myslím si, že jsme z větší části sehrály vyrovnané zápasy. Rozhodla naše neproduktivita,“ věděla kapitánka Billá.

Není to tak že by Češky byly lepší než Švédky, to ani náhodou. Dokonce tím ani není myšleno, že by si z každého zápasu zasloužily české florbalistky aspoň bod. Zároveň by ale asi bylo spravedlivé, kdyby v závěrech utkání české lvice ještě o něco hrály. Takto bylo ke konci třetí třetiny vždy vše vyřešeno. Přitom v určitých pasážích dokázaly především rychlým dostupováním, včasným přihráváním míčků a velkou přímočarostí nadělat Švýcarkám, ale i Seveřankám, velké problémy, které by si měly svěřenkyně trenéra Janovského zapamatovat a dostávat do nich soupeřky častěji.

Podle Elišky Krupnové je především v zápasech s florbalistkami ze země tří korunek moc respektu. „Vnímám to tak, že mnoho mladých hráčkek bere speciálně Švédky jako nějaké nadlidi a bohyně. To je chyba, a vůbec to není pravda. Když vidím, jak ve Švédsku trénují a hrají, tak my s nimi můžeme hrát vyrovnaně. Jen si musíme víc věřit. Také dělají chyby,“ přemítala Krupnová v čem může být problém. „Nicméně myslím, že se to zlepšuje, protože když jsem začínala, tak to bylo mnohem horší. Teď je to takový zdravý respekt, ne nic přehnaného, že bychom je obdivovaly a bály se jich,“ dodala Krupnová.

Nyní mají hráčky více než půl roku vzít si z turnaje nejlepších čtyř florbalových zemí to dobré, odbourat přehnaný respekt a následně vyválčit úspěch na mistrovství světa, které se v prosinci koná na Slovensku.

Čtěte více:

Autoři | Foto facebook Český florbal - Martin Flousek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.