pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Mladý karatista z Olomouce slaví úspěch, na Mistrovství světa v Itálii skončil třetí

Ve dnech 22. – 24. září se v italském Trevisu uskutečnilo mistrovství světa v karate. Želízko v ohni měla i Olomouc, a to v podobě Jiřího Hermana, který v jednotlivcích nejprve vybojoval krásné místo a poté coby člen týmu českých karatistů pomohl výpravě ke skvělému třetímu místu.

„V celkově devíti zápasech jsme porazili velmi silné Američany a ambiciózní Španěly, zastavili nás až pozdější vítězové – tým Ruska. Naším handicapem byl věk týmu. Tři že čtyř členů byli ještě kadeti a v karate vyspělost často rozhoduje o výsledku. Nakonec se ale tento handicap ukázal jako výhoda. Podceněný tým, od kterého se příliš neočekávalo, se stmelil a jeho členové bojovali jako jeden muž. Předvedli jsme jedny z nejlepších zápasů vůbec. Mnohem lepší než v individuálu," říká dvacetiletý Jiří Herman.

Jiří Herman (nar. 1997), 1. Dan, je členem úspěšného olomouckého oddílu MABU-DO,  vedeného trenérkou Evou Buzkovou, 5. Dan. Karate se věnuje od šestí let a není to jeho první medaile z velkých soutěží. Ve své sbírce má medaile z mistrovství republiky, Evropy i světa. V zimě se věnuje výuce sjezdového lyžování a nyní je čerstvým studentem medicíny na Lékařské fakultě UP Olomouc.

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.