čtvrtek 28. března 2024 Soňa

České juniorky ve sjezdu drtí světovou konkurenci

První závodní den Mistrovství světa juniorů a U23 přinesl pro české barvy mnoho skvělých umístění. O absolutní bombu dne se ale postaraly české dívky závodící v kategorii K1, když dokázali obsadit pozice od prvního do čtvrtého místa. Klára Hricová, Barbora Dimovová, Karolína Paloudová a Gabriela Satková ukázali, že s českými sjezdařkami se nemůže nikdo měřit.

Seniorská mistryně Evropy a členka olomouckého týmu SK UP Olomouc Klára Hricová dnes potvrdila, že výsledek který předvedla v Makedoském Skopje rozhodně nebyl náhoda, když na mistrovství světa juniorů nenašla přemožitelku a brala zlato. „Po umístění na seniorském mistrovství Evropy jsem už dnes cítila trochu tlak na to, že se ode mě očekává dobrý výsledek. Kvůli tomu jsem byla před závodem nervózní a přišlo mi, že trochu tuhnu, dala jsem do toho ale všechno a s výsledkem jsem samozřejmě nadmíru spokojená. Ještě jsem ani sama neviděla výsledky. Vystoupila jsem z lodi, všichni gratulovali, spousta euforie. Jak to dopadlo časově, se budu ještě muset podívat, teď mám prostě jen obrovskou radost,“ říká Hricová. Její výkon už jen podtrhly neuvěřitelné výsledky stříbrné Barbory Dimovové, bronzové Karolíny Paloudové a bohužel bramborové Gabriely Satkové.

V kategorii kajakářek do 23 let hájila české barvy, dnes už zkušená závodnice Martina Satková, která se dokázala ze slalomové přípravy vrátit ke sjezdové lodi a vybojovala výborné třetí místo. „Popravdě se mi nejelo moc dobře. Už asi po minutě mi přišlo, že nemůžu a říkala jsem si, že jsem přepálila start. Nejsem teď na takhle dlouhé tratě zvyklá. V závodě jsem nechala absolutní maximum a jsem ráda, že je z toho třetí místo, protože to bylo opravdu velice náročné,“ komentuje svůj výkon Satková.

Mezi singlkanoisty byl jedním z favoritů českokrumlovský závodník Vojtěch Skořepa. Po loňské stříbrné medaili z juniorského ME mířil tento mladý závodník na nejvyšší příčky, což se mu povedlo více než dobře, když dnes dokázal zvítězit a získat tak titul mistra světa v klasickém sjezdu. „Výsledek je to naprosto skvělý. Samozřejmě, že jsem po loňském druhém místě doufal, že bych se letos mohl posunout o stupínek výš. Nechtěl jsem to ale nijak zakřiknout, všechno se ale povedlo, jak mělo, a já jsem si splnil jeden velký sen,“ spokojeně hodnotí svůj výkon Skořepa.

Své zkušenosti v závodě zúročil také elitní český singlíř Vladimír Slanina, který se však musel sklonit na druhém místě před francouzským reprezentantem Theo Viensem. O další dva tituly mistrů světa se postarali kanoisté Filip Jelínek s Václavem Kristkem z olomouckého týmu, kteří zvítězili v kategorii deblkánoí do 23let, a Martina Satková, která k bronzu mezi kajakářkami přidala zlato v kategorii singlkanoe žen.

Neméně výborných výsledků dosáhla Gabriela Satková, která si po nešťastném čtvrtém místě v kajaku spravila chuť a vybojovala druhé místo. Další dvě bronzové medaile pak ve svých kategoriích přidali dvojice Tomáš Hendrych s Richardem Nachtigalem a dívčí dvojice Dominika Dvořáková s Marií Němcovou.

Tisková zpráva | Foto Alena Ceplová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.