pátek 29. března 2024 Taťána

Prostějovský válec nedal ani ve druhém zápase vysokoškolačkám šanci

Ani druhý zápas finále volejbalové extraligy žen nepřinesl překvapení. Superfavoritky z Prostějova si zápas s Olomoučankami v klidu pohlídaly a nepřipustily žádné drama. Celým play-off tak zatím mistryně z posledních sedmi sezón prouplouvají se ztrátou jediného setu.

Jestli volejbalistky VK UP Olomouc měly šanci VK Agel Prostějov na jeho půdě potrápit, tak to bylo hned v úvodu zápasu. Hanačky z Olomouce chvíli držely se soupeřkami krok, ovšem domácí se po uhrání šestého bodu dostali do trháku a neustále si udržovali minimálně čtyřbodový náskok. Konec prvního setu už žádný větší vzdor nepřinesl a Prostějov tak vyhrál 25:19.

Druhý set nezačal pro svěřenkyně trenéra Teplého o moc veseleji. Prostějov vedl bleskově 6:0 a toto vedení ještě více nabudilo už tak hladové domácí hráčky. Především Barboru Gambovou, která dokonce dokázala zastínit mladičkou a talentovanou Kubánku Vargasovou. Ta jakoby se v druhém zápase proti Olomouci chvíli rozkoukávala, ovšem už v půlce druhého setu posílala do olomouckého pole obávané dělovky, se kterými toho vysokoškolačky nemohly moc udělat. Právě druhý set byl, i díky zlepšenému výkonu šestnáctileté Vargasové, mnohem jednoznačnější a domácí vyhráli 25:13.

Třetí sada se nesla v podobném duchu jako ta první. V úplném začátku setu Olomouc chvíli domácí trochu trápila, ovšem drobný nápor dokázal Prostějov rychle odrazit a poněkud rozmazlené publikum v hale tak žádné nervy už nezažilo. Za stavu 24:14 měli domácí matchball, který hned napoprvé využili. Olomoucké volejbalistky tak v Prostějově, celkem jednoznačně, prohrály všech šest setů.

„Dnes hrál Prostějov velmi koncentrovaně výborně přihrával a právě když si dobře přihrál, tak nás zlikvidoval útokem. Myslím, že to rozhodlo,“ zhodnotil krátce hostující trenér Teplý. „Je vidět, že nejsme zvyklí na tak kvalitního soupeře. Právě kvalita soupeře v útoku je daleko větší. Je to rozdíl, který se dá chvíli ustát, ale těžko se dá ustát celý set respektive zápas,“ porovnával Olomouc s Prostějovem. Sám uznává, že je ohromně těžký úkol čelit takovému soupeři. „Vzdorovat je potřeba, ale není to možné,“ uzavřel s úsměvem Teplý.

Třetí a doufejme ne poslední finálové utkání se hraje v sobotu od 17:00 v olomoucké hale UP.

Čtěte více:

Autoři | Foto Facebook VK UP Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.