pátek 29. března 2024 Taťána

Olomoucké volejbalistky popáté v řadě vyhrály Pohár rektora, ve finále si poradily s Frýdkem-Místkem

Olomoucké volejbalistky se ve skupině postupně vypořádaly s běloruským Baranovichi, rakouským týmem SG VB NÖ Sokol a také právě s volejbalistkami Frýdku-Místku, na které v neděli dopoledne narazily i ve finále.

Třídenní náročný turnaj O pohár rektora, ve kterém olomoucké volejbalistky musely odehrát celkem pět minimálně třísetových zápasů, vyvrcholil nedělním finále v 10:45. Únava již byla vidět na obou dvou stranách, olomoucký tým navíc oslabilo v průběhu turnaje zranění nohy smečařky Moniky Dedíkové.

Od začátku finálového utkání měl olomoucký tým nad Frýdkem-Místkem navrch. Dobrou prací na síti a i za přispění chyb frýdeckomísteckého týmu si brzy naše volejbalistky vypracovaly vedení 6:2. V prvním setu prakticky nedaly svým soupěřkám šanci a zaslouženě ho vyhrály 25:11.

Druhý set byl ze strany volejbalistek z Frýdku o poznání lepší. S olomouckým týmem držely krok, což dokazovalo i skóre – v první polovině setu se držely na rozdíl maximálně dvou bodů. Zvrat přišel až za stavu 10:8 pro Olomouc. Poté Olomoučanky koply do vrtule a odskočily soupeřkám o pět bodů na 14:9. Frýdecké již nedokázaly zareagovat a set skončil výhrou Olomouce v poměru 25:14.

I třetí set se nesl v podobném duchu, jako předchozí dva. Frýdecké celou dobu dotahovaly pětibodový náskok Olomouce, který se s blížícím se koncem setu ještě navyšoval a zastavil se na hodnotě 25:18. Olomoučanky tedy i ve třetím setu zdodaly volejbalistky z Frýdku-Místku, kterým zůstalo turnajové druhé místo. Na vedlejším hřišti si třetí místo v turnaji vybojovaly volejbalistky z Olympu Praha.

"Byl to kvalitně obsazený turnaj, o to víc mne těší, že jsme dokázali pohár znovu obhájit," říká spokojeně trenér Jiří Teplý. "Je škoda, že se během turnaje zranila Monika Dedíková, ale snad bude na začátek sezóny v pořádku," dodává.

Olomoucké volejbalistky tak popáté v řadě získaly Pohár rektora. Do začátku sezóny, která začíná v polovině října, je ještě čekají přípravné zápasy jak na domácí půdě, tak i v zahraničí. Příští týden odjíždí tým trenéra Teplého do běloruského Baranoviči, kde se zúčastní mezinárodního turnaje, z kterého si minulou sezónu odvezly druhé místo.

Čtěte více:

 

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.