sobota 20. dubna 2024 Marcela

Olomoucké volejbalistky v Přerově ztratily jen set, osmnácti body se blýskla Michalíková

Netradičně již v pátek měla na programu své čtvrté kolo volejbalová UNIQA extraliga žen. Olomoucké volejbalistky v Přerově prohrávaly, ale i přesto si odvážejí domů plný počet bodů a dál stíhají vedoucí Prostějov.

Úvod utkání vyšel dokonale domácím Zubřicím a po bloku Američanky Yancyové z toho bylo vedení v prvním technické přestávce o šest bodů (8:2). Přerovské volejbalistky byly nadále při chuti a přidávaly další body. Vysokoškolačky však korigovaly šesti body v řadě na 12:10. Pak se však volejbalistky Univerzity Palackého na delší dobu odmlčely a při oddechovém času trenéra Teplého prohrávaly o sedm bodů (18:11). Malá naděje svitla po dvou přímých bodech z podání Gabriely Orvošové (20:17), ale v euforii hrající Zubřice v závěru nedopustily drama a vyhrály úvodní set 25:18.

Druhý set začaly lépe vysokoškolačky, ale Přerov se stále držel na dohled (6:8). Po technickém time outu začalo vedení Olomouce narůstat. Definitivní zlom ve druhém setu přišel za stavu 13:18 a servisu Bernardy Ćutukové. Chorvatská blokařka svou sedmibodovou šňůrou na podání, kterou proložila čtyřmi esy set dopodávala 13:25.

To přerovské volejbalistky citelně zasáhlo, avšak neskládaly zbraně a třetí set byl v úvodní pasáži vyrovnaný 5:5. Olomouc však dokázala odskočit a eso Nikol Sajdové donutilo sáhnout trenéra Gálika pro oddechový čas (6:11). Za stavu 13:18 to byl opět trenér domácích, který si svolal hráčky k poradě. Olomoucké volejbalistky to nezbrzdilo a pokračovaly v soustředěném výkonu až dokonce setu 18:25.

Závěrečná sada se odehrávala plně v režii Univerzity Palackého, která byla v závěru utkání při chuti, a body na její konto rychle přibývaly. Definitivní tečku utkání dala smečí Martina Michalíková.

"V nervózním zápasu jsme se po prvním setu zkonsolidovali. Dotáhli jsme utkání do vítězného konce," řekl na závěr trenér olomouckých volejbalistek Jiří Teplý.

Další utkání čeká volejbalistky Olomouce příští týden ve čtvrtek, kdy v Českém poháru přivítají v domácí hale UP od 17 hodin celek Olympu Praha.

Čtěte více:

Tisková zpráva | Foto Facebook VK UP Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.