pátek 29. března 2024 Taťána

Volejbalistky vydřely vítězství 3:0, série se bude stěhovat do Ostravy za stavu 1:1

V prvním semifinálovém utkání zvítězily ostravské volejbalistky 3:1 a zaskočily tak mnoho domácích fanoušků. Ti se však nenechali zastrašit a hnali dnes svůj tým k vyrovnání. Bílá sobota nakonec byla pro Olomouc úspěšná, neboť Hanačky vybojovaly důležitou výhru.

Prohrávat 0:2 na zápasy by mohlo být pro Olomouc osudové. Navíc, když by Ostrava měla výhodu domácího prostředí. Proto tento zápas znamenal pro obě družstva hodně.

Po celou dobu prvního setu vedly ostravské volejbalistky a vypadalo to na další šok pro Olomouc. Za stavu 15:15 Hanačky konečně vyrovnaly díky esu Michalíkové. Ostrava krátce vedla o 3 body, ale s koncovkou setu ostravský trenér Pommer spokojen určitě nebyl. 25:22 pro Olomouc - tak dopadl úvodní set.

Další dějtsví probíhalo skoro jako přes kopírák. Olomouc dotahovala a srovnat skóre se ji podařilo až ke konci. Chléb se lámal opět v úplném závěru, kdy i s dávkou štěstí domácí hráčky urvaly vítězství 25:23. K završení setu jim stačil pouze jediný setbol.

Celá hala byla v dobrém rozpoložení i včetně ostravských fanoušků. Olomoučtí ale měli navrch o dva sety a průběh toho třetího naznačoval, že by to dnes mohlo Hanačkám vyjít. Ti, co si mysleli, že budou brzo doma, se mýlili. Nejspíše nejdelší set sezóny nabídl mnoho krásných výměn, které musely potěšit každého v hledišti. Snad jenom kromě trenéra Jiřího Teplého. Ten totiž zažíval infarktové momenty, když domácí tým neuměl ukončit zápas a neproměnil několik mečbolů po sobě. Servis Michalíkové nakonec ukončil toto drama a domácí mohli slavit. Nekonečný třetí set skončil 36:34.

Čtěte více:

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.