čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Volejbalistky Prostějova povede i nadále Čada, v týmu zůstává smečařka Emontsová

Volejbalistky Prostějova povede i v další sezoně trenér Miroslav Čada, který mistrovský tým přivedl ke všem dosavadním devíti titulům. V kádru zůstane německá smečařka Laura Emontsová, neproduktivnější hráčka uplynulého ročníku extraligy podepsala novou smlouvu. Nové kontrakty uzavřely také libero Julie Kovářová, blokařka Nina Herelová a smečařka Lucie Nová.

Třiašedesátiletý Čada vloni skončil s trenérskou činností, ale po nevýrazných výsledcích týmu se vrátil v březnu na lavičku, kde vystřídal Petera Gogu, a přivedl Prostějov k dalšímu triumfu v extralize.

"Rozhodnutí o pokračování mé trenérské kariéry bylo těžké. Cítil jsem se už nastavený na jinou roli. Ale vedení klubu o mé služby stálo a chce vytvořit podmínky k vybudování špičkového týmu, který by se prosadil v domácí extralize i v evropských pohárech," řekl Čada.

Rozhodnutí Emontsové zůstat v Prostějově uvítal. "Laura byla hlavní oporou týmu, táhla nás bodově a vynikala i v dalších činnostech. Zatím máme jisté kvarteto hráček," uvedl Čada, jenž počítá s tím, že by měla ze stávajícího kádru zůstat ještě jedna hráčka. "Před podpisem máme další dvě posily na místě nahrávačky a smečařky. Možná bude jasno už do konce týdne," poznamenal trenér.

Prostějovské volejbalistky čeká v příští sezoně vedle obhajoby titulu opět start v kvalifikaci Ligy mistryň a také budou hrát Středoevropskou ligu. "V naší extralize je málo zápasů. Výhodou je, že se bude Středoevropská liga hrát formou tří turnajů. Extraligové zápasy si můžeme přeložit," řekl Čada.

Čtěte více:

Autoři | Foto Jarmila Kráčmarová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.