pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Volejbalistky Olomouce absolvovaly první dvě kola vítězně. Po Olympu zdolaly Fénix

Dva zápasy v pouhých dvou dnech musely na úvod nového extraligového ročníku zvládnout volejbalistky Univerzity Palackého Olomouc. Po sobotní výhře na palubovce pražského Olympu zvítězily vysokoškolačky i v neděli, tentokrát v předehrávce třetího kola v Brně nad Fénixem. A stejně jako o den dříve v Praze s Olympem opět neztratily ani set.

Po sobotní cestě do hlavního města se vysokoškolačky pouhý den poté v Brně v poněkud pozměněné sestavě rozjížděly o něco pomaleji a mladý domácí celek s nimi v úvodní sadě dokázal držet zpočátku krok. Po prvním technickém time outu však olomoucký tým přidal na obrátkách a nakonec zvítězil pohodlně o deset bodů.

Ve druhé sadě už se o vyrovnaném průběhu nedalo hovořit vůbec. Univerzita rychle vedla 12:4 a do konce setu povolila Fénixu uhrát jen deset výměn. Podobně pak vyhlíželo i třetí dějství, v němž Brňanky zaznamenaly jen o jeden míč více. Po hodině hry bylo hotovo a olomoucké volejbalistky si za víkend připsaly už druhé vítězství ve třech setech.

„V prvním setu jsme se na palubovce nejprve trochu rozkoukávali, pak už to byla jednoznačná záležitost. Oproti Olympu jsme sestavu trochu obměnili a jsem rád, že jsme si mohli vyzkoušet i jiné herní varianty,“ řekl kouč Univerzity Palackého Jiří Teplý.

Za týden čeká Hanačky sice jen jeden extraligový duel, zato s nejtěžším možným soupeřem. V sobotu 21. října se ve sportovní hale Univerzity Palackého představí od 17 hodin mistrovský Prostějov.

Tisková zpráva | Foto Jarmila Kráčmarová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.