pátek 26. dubna 2024 Oto

Volejbalistky Olomouce předvedly skvělý obrat proti Ostravě

Na soupeře z moravskoslezského pomezí narazily ve 4. kole extraligy shodně oba týmy z Olomoucka. Volejbalistky Univerzity Palackého měly doma spoustu práce s Ostravou, prohrávaly 0:2 na sety a v tiebreaku 7:10, přesto dokázaly zvítězit alespoň za dva body. Šternberk v duelu dvou sokolských celků ve Frýdku-Místku získal úvodní sadu, jenže nakonec podlehl 1:3.

Výsledek úvodního setu duelu Olomouce s Ostravou předurčily již první míče, po nichž hosté vedli 4:0 a 10:4. Olomoučankám se sice podařilo snížit a za stavu 15:15 dokonce jednou srovnat, na více už ale neměly.

Druhé dějství bylo bitvou o každou výměnu. Univerzita za stavu 5:4 poprvé v utkání vedla, následně se výhoda přelévala ze strany na stranu maximálně o dva body, až v koncovce hosté utekli z 21:22 na 21:24 a svou druhou výhodu proměnili ve vedení 2:0.

Třetí část duelu byla podobnou přetahovanou pouze s tím rozdílem, že tentokrát měl většinou mírně navrch domácí celek. Těsný dvoubodový náskok Hanačkám vydržel až do úplné koncovky a výsledkem bylo snížení na 1:2.

Ani čtvrtý set nepřinesl větší dominanci na některé z obou stran, jen mírně kvalitnější hru Olomoučanek a více chyb na ostravské polovině hřiště. Univerzita odskočila ve druhé půli sady až na rozdíl pěti výměn a díky vítězství 25:19 vyrovnala na 2:2.

Ani tiebreak však nebyl ve znamení nadvlády jednoho z družstev. Vedení se přelévalo ze strany na stranu a teprve od momentu, kdy při servisu kapitánky Olomouce Kataríny Dudové domácí celek otočil ze stavu 7:10 na 12:10, začalo být jasné, kdo se bude radovat z vítězství. Univerzita Palackého nakonec brala vydřené dva body za výhru 3:2.

„Soupeře jsme v domácím prostředí zatlačili, ale bohužel jsme tento tlak neudrželi. Ve zkrácené hře už jsme byli málo důrazní na útoku,“ pravil ostravský kouč Zdeněk Pommer.

„Začali jsme nekoncentrovaně, kazili jsme lehké balony a nechali jsme se zatlačit servisem. Ostrava se dostala do laufu a klíčový pro vývoj zápasu byl třetí set, v němž jsme se štěstím uspěli. Prohrát 0:3 jsme určitě nechtěli a ve čtvrté sadě si slabší momenty vybral naopak soupeř. Tiebreak už je vždy loterie, my jsme v něm chytli pár těžkých balonů, což rozhodlo. Výborně v útoku zahrála Jana Napolitano Šenková,“ konstatoval olomoucký kormidelník Jiří Teplý.

Příští týden se vysokoškolačky představí na palubovce dalšího týmu, který chce čeřit vody v úplném popředí extraligové tabulky. V sobotu 11. listopadu budou od 18 hodin bojovat o body v hale ambiciózního nováčka nejvyšší soutěže Dukly Liberec.

Tisková zpráva | Foto Jarmila Kráčmarová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.