čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Řidič se se svým kamionem nevlezl pod železniční most

Včera před půl desátou dopoledne došlo v Němčicích nad Hanou k havárii náklaďáku. Řidič neodhadl výšku svého vozu a vjel pod tamní železniční most. Mostní konstrukce poškodila kabinu tahače a také vrchní část návěsu.

Čtyřiačtyřicetiletý ridič nerespektoval značení, které upozorňovalo na to, že pod most nemůže vjet vyšší auto, než 3,6 metru. Se svým kamionem pod most vjel a mostní konstrukce vážně poškodila kabinu tahače a také vrchní část návěsu.

"Bezprostředně po havárii dopravu v místě kyvadlově řídili policisté. Z důvodu přeložení nákladu a následného vyproštění návěsu byla komunikace v době od 10:30 do 13:30 hodin plně uzavřena a to již od křižovatky k obcím Dobromilice a Pivín," řekl policejní mluvčí František Kořínek.

Při havárii nebyl naštěstí žádný člověk zraněn. Hmotná škoda na vozidle a mostní kontrukci však byla vyčíslena na 106 tisíc korun. Navíc byla řidiči na místě udělena bloková pokuta ve výši 2 000 korun.

Na železniční trati vedoucí po mostní konstrukci byla preventivně snížena rychlost projíždějících vlaků. Na místo byli přivoláni pracovníci Správy železniční dopravní cesty ke zjištění případného poškození mostu. 

Čtěte více:

Autoři | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.