čtvrtek 28. března 2024 Soňa

V kraji se dnes staly hned dvě dopravní nehody zěmědělských strojů

Záchranné složky v Olomouckém kraji museli dnes již dvakrát vyjíždět k dopravním nehodám zemědělských strojů. Nejprve zasahovali v Norberčanech při převráceném stroji do potoka, poté vyjížděli i k dopravní nehodě v obci Daskabát.

V první případě, u dopravní nehody v Norberčanech, se řidič zemědělského nakladače snažil co nejvíce uhnout na kraj silnice zrovna projíždějícímu autu, vyjel však mimo vozovku a převrátil se se svým strojem do potoka. Při nehodě se pětapadesátiletý řidič zranil. "Zdravotníci převezli ,se zhmožděninami dolní části zad a pánve, na oddělení traumatologie Nemocnice ve Šternberku," řekl mluvčí záchranářů Zdeněk Hošák.

Na místo nehody také vyjeli profesionální hasiči ze Šternberka a dvě dobrovolné jednotky hasičů z Moravského Berouna a z Domašova nad Bystřicí. Protože hasiči po příjezdu zjistili, že z převráceného stroje unikají provozní kapality, vytvořili na toku sorbční stěnu. Hasiči ve spolupráci se soukromou firmou, s další technikou místních zemědělců, stroj z potoka vyprostili a provedli celkový úklid po dopravní nehodě, včetně jímání zachycených uniklých látek.

Druhá nehoda se stala krátce po poledni v obci Daskabát u Olomouce. Při této nehodě se střetl traktor s nákladním vozidlem. Po kolizi zůstal na místě převrácený traktor na boku. "K události vyslalo zdravotnické operační středisko posádku RZP výjezdového stanoviště Hněvotínská v Olomouci. Zdravotníci na místě nalezli třiatřicetiletého muže při vědomí, stěžující se na bolest hlavy a ucha. Po komplexní zdravotní prohlídce, zajištění žilního vstupu a fixaci pomocí krčního límce, muž s lehkým poraněním hlavy převezen na chirurgickou ambulanci Vojenské nemocnice v Olomouci," řekl mluvčí záchranářů Zdeněk Hošák.

K nehodě vyjeli také hasiči, kteří na místě provedli nutná bezpečnostní opatření a zamezili úniku provozních kapalin. 

Čtěte více:

Autoři | Foto Zdeněk Hošák – ZZSOK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.