pátek 29. března 2024 Taťána

Netradiční Tři orlí pera získává za svou trestnou činnost mladík z Mostkovic na Prostějovsku

Během měsíce srpna osmadvacetiletý muž několikrát porušil zákon, a to ve třech samostatných činech. Loupil, kradl a porušil zákaz řízení. Za jeho činy mu hrozí tři roky za mřížemi.

  1. Zaprvé se muž 19. srpna vloupal do rodinného domu v obci na Konicku. Tam se na noc zabydlel, a když další den odcházel, odnesl si s sebou 300 euro v hotovosti.
  2. O pár dnů později, koncem měsíce, se pro změnu vkradl do garáže jen nedaleko od místa svého prvního útočiště. Tady našel motorovou sekačku, kterou zakrátko prodal v Prostějově a přišel si tak na dva tisíce korun.
  3. A do třetice si v období přibližně jednoho měsíce několikrát sednul za volant, a to i přes to, že má Okresním soudem v Přerově vystavený zákaz řízení všech motorových vozidel, a to až do dubna příštího roku.

„Muž je tedy podezřelý z přečinu krádež, přečinu porušování domovní svobody a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ jmenuje mluvčí prostějovské policie František Kořínek. „V případě prokázání viny a odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky,“ dodává.

Čtetě více:

Autoři | Foto Pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.