sobota 20. dubna 2024 Marcela

Dvouletá dívka šla sama po dálnici směrem na Olomouc. Než ji policie našla, urazila dva kilometry

V sobotu dopoledne přijali policisté zprávu o tom, že se na dálnici u Olšan u Prostějova pohybuje malá holčička v doprovodu psa bez vodítka.

Na 33. kilometr dálnice D46 ihned vyjela policejní hlídka. Po příjezdu policisté zjistili, že holčička jde po pravém okraji dálnice směrem na Olomouc v doprovodu zlatého retrívra bez vodítka, který kolem ní pobíhal.

"Dvouletou dívenku, která nijak nekomunikovala, odvezli policisté na policejní služebnu a předali ji do péče lékařů. Zlatého retrívra, který byl bez obojku a vodítka, převezli strážníci Městské policie Olomouc do olomouckého útulku," řekla policejní mluvčí Irena Urbánková. 

Policisté ihned zahájili pátrání po rodičích dívky. Do pátrání se zapojili i starostové přilehlých obcí, policisté začali systematicky obcházet domy v nejbližším okolí.

"Zhruba za čtyři hodiny se podařilo najít její maminku a zjistit bližší informace i k malé výletnici. Jednalo se o dvouletou holčičku, která, jak policisté zjistili, ušla s pejskem trasu dlouhou přes dva kilometry.  Naštěstí vše dobře dopadlo a k žádné tragédii při jejím pohybu na frekventované dálnici D46 nedošlo. Podle všeho šlo jen o nešťastnou souhru náhod, kdy se maminka domnívala, že dívenka je u babičky, bydlící nedaleko od nich, a babička zase, že je u maminky," popsala šťastný konec Urbánková.

Čtěte více:

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.