úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Auto plné lidí narazilo do stromu. Spolujezdkyni museli vyprošťovat hasiči, následoval transport vrtulníkem

Vážná dopravní nehoda se stala včera v odpoledních hodinách. V autě cestovali čtyři dospělí a tříleté dítě. Ze zatím nezjištěných příčin vyjelo auto mimo komunikaci a narazilo do stromu.

K nehodě s těžkým zraněním osoby došlo v neděli ve 13:51 hodin u obce Polom na Přerovsku. V tomto případě se jednalo o havárii osobního automobilu typu Škoda Octavia, které z dosud přesně nezjištěných příčin vyjelo mimo komunikaci, kde narazilo do stromu,“ oznámil policejní mluvčí František Kořínek.

Ve vozidle jeli čtyři dospělí a jedno dítě ve věku tří let. Dvaapadesátiletá spolujezdkyně za sedadla vedle řidiče při nehodě utrpěla těžké zranění. „Při nehodě došlo ke zranění dvou osob. Řidiče a spolujezdkyně v osobním automobilu, tu před ošetřením vyprostili z vozidla hasiči. Žena utrpěla poranění postihující více části těla a ve vážném stavu byla po ošetření, zajištění a imobilizaci přepravena letecky na oddělení urgentního příjmu FNOL,“ dodal tiskový mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Jednapadesátiletého řidiče záchranáři ošetřili a převezli do nemocnice v Hranicích. „Druhého pacienta převezla po ošetření, zajištění žilního vstupu a aplikaci příslušných léčiv, včetně imobilizace posádka RZP výjezdového stanoviště v Hranicích k navazující nemocniční péči na chirurgickou ambulanci nemocnice taktéž v Hranicích,“ upřesnil Hošák.

Policisté vyčíslili prozatímní škodu na 150 tisíc korun. Provedená zkouška alkoholu v dechu vyloučila, že by řidič před jízdou pil. „Příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního vyšetřování,“ uzavřel Kořínek. 

Čtěte více:

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.