čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Nový sníh přilákal lyžaře, Ovčárna hlásí víkendovou návštěvnost ve stovkách

Několik stovek lyžařů se o víkendu prohánělo po sjezdovkách na Ovčárně, kde se i díky nedávnému hustému sněžení vleky na rozdíl od ostatních zimních středisek v Jeseníkách zatím nezastavily. Na své si o víkendu v Jeseníkách přišli také běžkaři, kteří vyrazili na oblíbené trasy pod nejvyšší horou Pradědem.

Na svazích Ovčárny po vydatném sněžení leží zhruba půl metru sněhu. „Lyžařů bylo na Ovčárně poměrně dost. Vlekaři návštěvnost odhadli na zhruba pět stovek lidí. Trousili se tady i běžkaři," řekl dnes dispečer Horské služby Jeseníky.

Běžecké stopy byly protáhnuté z Ovčárny na Švýcárnu a Praděd i v okolí Paprsku. Na Ovčárně podle dispečera panovalo o víkendu příjemné aprílové počasí. „Svítilo slunce, pak zase občas sněžilo. Teplota se pohybovala kolem nuly," podotkl.

Zatímco návrat zimy prodloužil na Ovčárně zimní sezonu až do konce dubna, v ostatních střediscích husté sněžení situaci naopak zkomplikovalo. Sníh totiž překazil přípravy na letní sezonu. Například v Petříkově na Šumpersku musejí start sezony s tamní bobovou dráhou odložit. Kvůli hustému sněžení vyhlásila Horská služba v Jeseníkách ve středu druhý stupeň z pětibodové škály lavinového nebezpečí. Horští záchranáři nabádají turisty, aby se nevydávali na oblíbenou horskou stezku Bílá Opava lemující tamní vodopády.

Čtěte více:

 

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.