čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Kriminalisté objasnili nedávné vloupání do hotelu v Jeseníku, kradla místní servírka

Koncem minulého týdne se pár zlodějů vloupal do jesenického hotelu a odcizili zde elektroniku a trezor, v němž pak našel přes 100 tisíc korun. Jedním ze zlodějů byla servírka, která v hotelu pracuje.

Ve čtvrtek 7. prosince v ranních hodinách se třiatřicetiletá žena a její o tři roky starší komplic společně vydali k hotelu v Jeseníku. Žena v tomto hotelu pracovala jako servírka, proto měla potřebné informace o provozu a chodu hotelu. Muž vyšplhal k oknu kanceláře, které je ve výšce 3,5 metru, a vypáčil ho. V kanceláři pak odcizil dva notebooky značky Sony a Acer.

Svou kolegyni si přizval na získání hlavní kořisti. Společně vzali trezor vážící přes 60 kilogramů, vyhodili jej z okna a odtáhli ho do svého bydliště. Po otevření trezoru získali finanční hotovost přes 100.000 korun v české i zahraniční měně a také stravenky v celkové hodnotě 10.000 korun. Soukromé firmě tak způsobili škodu v celkové výši 143.000 korun. Oběma pachatelům bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu krádeže.

Tohoto jednání se třiatřicetiletá žena dopustila i přesto, že v posledních třech letech byla pro přečin krádeže pravomocně odsouzena.

Autoři | Tisková zpráva

Štítky krádež, hotel, trezor, servírka, Jeseník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.