čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Ve Šternberku zavřeli kvůli sněhu na střeše až do odvolání místní kino

Jediné kino ve Šternberku na Olomoucku bylo po vydatném sněžení, které region zasáhlo minulý týden, do odvolání uzavřeno.

Střechu Našeho kina pokryla silná vrstva sněhu a statik měl pochybnosti o únosnosti střešní konstrukce, řekla dnes mluvčí šternberské radnice Irena Černocká.

"Provoz Našeho kina ve Šternberku byl dočasně omezen z bezpečnostních důvodů," uvedla. Město požádalo o pomoc soudního znalce, který stav střešní konstrukce kina důkladně zkontroluje a navrhne další postup. "V současné době je zpracována finální studie, která navrhuje možnosti rekonstrukce kina. Posouzena bude v komisích rady města a předložena radě města ke schválení. Poté bude zadáno zpracování prováděcího projektu," řekla Černocká.

Šternberské kino má také zastaralou promítací technologii, která komplikuje zařazování filmových novinek do programu. "Jsme toho názoru, že kompletní modernizace a digitalizace kina je jediným možným postupem k zachování kinematografie ve Šternberku," uvedl starosta Stanislav Orság.

V budově šternberského kina se první filmy začaly promítat v roce 1915. Dům byl několikrát rekonstruován. Současnou podobu Našeho kina s kapacitou 300 míst navrhl v 70. letech minulého století architekt Vladimír Kalivod.

Čtěte více:

Autoři | Foto Facebook Naše Kino

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.