čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

FOTO: Policie dopadla dvojici distributorů drog, operovali na území Olomouce

Olomoučtí kriminalisté dopadli muže a ženu podezřelé z rozsáhlé distribuce drog v Olomouci. Narkomany třiatřicetiletý muž a šestadvacetiletá žena podle policie zásobovali několik měsíců pervitinem. Oba podezřelé již policisté obvinili, stíháni jsou na svobodě. Hrozí jim až pět let vězení.

Muže z Olomoucka zadrželi policisté v pondělí krátce po předání drogy dalšímu zájemci. Podle mluvčí muž pervitin distribuoval na území Olomouce od roku 2015. Mezi jeho klienty patřili muži i ženy ve věku od 22 do 36 let, uvedla Urbánková. Podle policistů během loňského roku navíc pěstoval marihuanu, zpracoval ji a přechovával pro vlastní potřebu. Při domovní prohlídce našli policisté kromě několika gramů pervitinu také rostlinnou hmotu.

Ve stejný den dopadli kriminalisté v jednom z olomouckých bytů také o sedm let mladší ženu. S obviněným mužem se podle policie znala, ale drogy každý z nich distribuoval po své linii. „Žena od prosince 2016 do doby svého zadržení distribuovala za úplatu na teritoriu města Olomouce pervitin několika osobám z Olomoucka, a to v různých dávkách a množství. Jednalo se o muže a ženy ve věku od 22 do 36 let," řekla mluvčí policie Irena Urbánková. Oba obvinění, kteří jsou rovněž uživateli drog, se k činu přiznali.

V Olomouckém kraji jde v krátké době o další případ drogové kriminality. Minulý týden policisté zadrželi dva muže podezřelé z distribuce drog v Hranicích na Přerovsku a jejich okolí. Při domovního prohlídce u staršího z dvojice mužů kriminalisté našli 30 gramů pervitinu, kilogram konopí, nelegálně drženou střelnou zbraň s tlumičem a několik desítek tisíc korun, řekla již dříve policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Čtěte více:

Autoři | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.