pátek 19. dubna 2024 Rostislav

VIDEO: V Holici se přes noc rozpoutal velký požár haly

Před půlnocí v pondělí 30. října vyjelo k požáru skladovací a výrobní haly v Holici pět jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů. Z hořící haly hasiči vynesli několik tlakových láhví a velmi rychle požár lokalizovali. Škoda byla přibližně vyčíslena na 2,5 milionů korun.

„Plameny nekompromisně pohlcovaly nejen konstrukci objektu o rozměrech zhruba 10x20 metrů.  Opláštění a zároveň střešní část u půlkruhové haly tvořila PVC krytina," popsal Zdeněk Hošák, tiskový mluvčí HZS Olomouckého kraje. K místu vyjeli tři cisternové vozy s výškovou technikou. Vypomáhaly rovněž dobrovolné jednotky.

„Jednotkám se velmi rychle podařilo požár lokalizovat, okolní sousedící budovy nebyly nijak výrazně hořením ohroženy. Zhruba další dvě hodiny pokračovaly v postupném dohašování a dohledávání drobných skrytých ohnisek," dodal Hošák. Skladovaný materiál, technické a výrobní vybavení bylo poškozeno.  Majitel prozatím přesně nestanovil vzniklou škodu, nicméně odhady již dosahují částky 2 - 2,5 mil. korun. Co bylo příčinou požáru je aktuálně v šetření. 

Autoři | Foto HZS Olomouckého kraje

Štítky požár, holice, hala, noc, hasiči

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.