čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

V Přerově vznikl unikátní salón propojující módu a vizáž

PR článek

Určitě jste zaznamenali v Olomouci i v Přerově velké bilboardy se dvěma krásnými ženami a reklamou na jejich nový projekt Samiah&Sandra. Ten totiž vyšel na světlo světa minulý týden a my vám můžeme prozradit, o co vlastně jde. Samiah a Sandra jsou dva velké talenty, které se rozhodly spojit svůj um, sílu a nadšení a vytvořily unikátní salón na místě zvaném Spálenec v Přerově.

Minulou středu proběhlo jeho slavnostní otevření a Drbna mohla být u toho. K vidění byla nádherná módní kolekce Sandry, povídali jsme si a zkoušeli jsme na vlastní kůži kosmetiku, se kterou bude klienty rozmazlovat Samiah a ochutnali jsme opravdu famózní vína z vinařství Fabikovič. To všechno nyní můžete v jejich novém salónu zažít i sami. My jsme pro vás holky vyzpovídali a máte se opravdu na co těšit.

Proč vás napadlo vytvořit společný projekt? Jaká je výhoda pro klienty?
Samiah:
Samotné rozhodnutí přišlo naprosto spontánně, Sandra mi volala v pátek večer, s tím že našla překrásné prostory pro showroom a salon, a jestli bych do toho nešla s ní a já souhlasila. Až s odstupem času jsem si uvědomila jak zásadní rozhodní to bylo. Výhodu vidím zejména v komplexnosti našich služeb a to zejména nevěsty ocení. S přípravou stylingu jim pomůžeme pohodlně na jednom místě, tak aby vše dokonale ladilo, na poslední zkoušce se nevěsta vidí kompletně celá v šatech s účesem i vizáží. Výjimkou nejsou ani dlouhodobé spolupráce pokud se klientka chystá ať už na svatbu nebo jinou příležitost a potřebuje svou pleť dostat do „formy“.

Sandra: Ano, celý projekt je velmi spontánní, odvíjel se přirozeně, s postupem času jsme vnímaly kolik máme nezávazně společných nevěst a jak řekla Sami, pro nové zákaznice to bude výhoda spojí několik věcí na jednom místě.

Hodně lidí napadne otázka, proč zrovna Přerov a ne Olomouc?
Samiah: Tvrdím, že pokud je něco opravdu kvalitní místo nehraje roli. Snad to nezní moc nafoukaně. Jednoduše nám věřím.

Sandra: Je asi milion věcí, ve kterých je Olomouc napřed, já nikdy moc neměla potřebu jít do velkého města, když jsem viděla, kolik zákaznic nemělo problém za mnou přijet do Penčic a to je hodně malá vesnička, tak jsem tvrdila, že pokud někdy někam, tak jedině Praha, tam to mám moc ráda, ale jsem srdcař a tak dávám svému rodnému Přerovu šanci, je to křižovatka cest a místo, kde stojí Spálenec, patří bez nadsázky k nejkrásnějším ve městě.

Co je na Spálenci pro vás tolik přitažlivého?
Samiah: Je to místo, které má svou historii a nachází se prakticky v nejkrásnější části města. A i když je to vlastně práce, pro mě je oázou klidu.

Sandra: Jak říkám, já neměla potřebu svůj ateliér stěhovat, ale viděla jsem to a bylo rozhodnuto, hned! Zafungovala nějaká síla, kdokoliv tam zavítá je nadšen.

Bylo snadné se dohodnout při rekonstrukci interiéru?
Samiah: Myslím, že v tomhle ohledu jsme se se Sandrou shodly v tom, že chceme zachovat a podpořit charakter domu. Dřevo, kov, sklo a kámen. Neměli jsme architekta, vše jsme si navrhovaly samy. Byly dny, kdy jsme spolu bývaly častěji než doma.

Sandra: Určitě nebyly žádné neshody, interiér byl sám o sobě nádherný, jen jsme mu vdechly život. Obrovská pomoc byla od majitelů domu a mého manžela, který dokázal zrealizovat mé myšlenky a nápady v interiéru, které jsou třešničkou na dortu v už tak krásných prostorách.

Neovlivní vaše spolupráce vaše kamarádství?
Samiah: Otázka do budoucna…. ale doufám, že jen pozitivním směrem. Sandru jako umělce velice respektuji, známe se spoustu let, byla jsem u jejich profesních začátků a ona u mých, pracovně se doplňujeme a jako osoba je mi nesmírně blízká.

Sandra: Měly jsme v tom jasno hned od začátku a moc dobře víme, že jedna pro druhou není konkurentkou a to je klíčové. Věci řešíme na rovinu a hlavně - umíme se smát, to je nesmírně důležité ! Vlastně se stala mou ženou. Dokonce první návrh našeho Bigboardu byl označen jako reklama na registrované manželstvÍ.

Jak nesou vaše rodiny takové pracovní nasazení?
Samiah:
Byly dny, kdy jsme toho měli všichni plné zuby, byli jsme unavení. Partner je zvyklý, že neustále vymýšlím nové projekty, podílel se i na budování mého prvního salónu. Tentokrát na něj spadla celá domácnost, protože jsem prakticky doma nebyla, ale ustál to a neutekl :D. Rodina vše sledovala zpovzdálí, ale věřím, že s patřičnou pýchou. Neopomenutelnou podporou byl okruh přátel, vždy nablízku připomenout nám důvod proč jsme se do toho pustily… za to všem patří obrovské DÍK!

Sandra: Nemohu nesouhlasit. Obrovské nasazení, bohužel dlouhodobě, ale věřím, že se lepším. Snažím se ctít alespoň dva víkendy v měsíci a tři večery v týdnu, je to nesmírně těžké, ale letos už jsem se musela naučit říkat ne. Stále si stojím za tím, že chci tvořit kvalitně a na práci mít dostatek času, z této potřeby vznikl e-shop, který obsahuje kousky, o kterých vím, že sednou a patří k základním prvkům šatníku. Mám dceru a je neuvěřitelně silné vidět na ní, jak ten čas letí!

Jak jste na tom aktuálně s časem při blížící se plesové sezóně?
Samiah: Času není nikdy dost :D. Spoléhám na listopad, měsíc, kdy ještě nejsou plesy aktuální, a zároveň už nebývá tolik svateb trochu se nadechnout a jedeme dál.

Sandra: Jak jsem již zmínila, učím se pracovat s časem a lidmi, bohužel zvolnění se zatím nekoná, v říjnu končí letošní sezóna nevěst, od listopadu začínají konzultace pro rok 2018, do toho vzniká e-shop, kolekce SS 2018, projekty a v neposlední řadě plesová sezona.

Sandra Švédová je módní návrhářka a v jejich nových prostorech nabízí jak prodej své kolekce (nyní si můžete vybrat z podzimní kolekce kabátů, vest, ale také šatů), tak také zakázkové šití pro jednotlivé klienty. Sandra se ve své tvorbě soustředí jak na precizní střihy, tak také velmi kvalitní látky. Každý její kus je originál, šitý přesně na klienta. Věnuje se také šití svatebních šatů a plesových rób a nově rozjíždí také vlastní eshop www.sandrasvedova.cz .

Samiah Nabil Aldhabbah je make-up artist, přesahující tuto profesi až do samotné péče o pleť a kvalitního kosmetického ošetření. Ve svém salóně pracuje s francouzskou luxusní značkou Payot a také s prvotřídními kosmetickými oleji Renovality. Samiah má za sebou velmi úspěšnou kariéru, kdy spolupracovala s osobnostmi, jako je Andrea Verešová, Jitka Nováčková nebo Yemi. Rozhodla se ale vrátit se do svého rodného Přerova a přinést zdejším lidem své know-how. 

V novém designovém salóně těchto dvou kamarádek najdete módní showroom a dílnu Sandry, kosmetický salón Samiah a svůj koutek zde má i Optika Rozehnalová.

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.