pátek 26. dubna 2024 Oto

Rekonstrukce kruhového objezdu u Hané v Přerově skončila

V Přerově byla dokončena rekonstrukce poslední ze tří okružních křižovatek v centru města, jejichž opravy od 9. října citelně komplikovaly provoz. Uzavírka kruhového objezdu u Hané skončila už dnes, tedy o dva dny dříve, než se původně očekávalo. Na své původní trasy se od rána vrátí také autobusové spoje městské hromadné dopravy, informovala mluvčí radnice Lenka Chalupová.

"Autobusy budou od prvního ranního pátečního spoje jezdit v klasickém režimu - to znamená, že provoz městské autobusové dopravy Přerov už nebude veden po objízdné trase. Podle původního harmonogramu měla být okružní křižovatka uzavřena až do 5. listopadu. Rondel u Hané byl posledním ze tří na sebe navazujících kruhových objezdů, které v průběhu října dostaly nový povrch," uvedla mluvčí radnice.

Okružní křižovatka u Hané silničáři rekonstruovali od 20. října, uzavřena byla po částech. Oprava jejího povrchu zkomplikovala cestu řidičům mířícím směrem na Kozlovice, Horní Moštěnici a Želatovice. Mnozí museli po dobu uzavírek využívat silnici kolem vlakového nádraží. Například ve středu se zde tvořily dlouhé kolony.

Před touto opravou se od 9. října ve městě naráz rekonstruovaly také další dvě předcházející okružní křižovatky u Žerotínova náměstí a někdejší Komuny. Kvůli jejich opravě byla doprava na objízdných trasách svedena do už tak přetížených ulic na okraji města. Kolony se tvořily zejména v okolí autobusového a vlakového nádraží, ale i v ulici Svisle na příjezdu od Horní Moštěnice. Na kritických místech řídili ve špičkách dopravu policisté. Po objízdných trasách musely jezdit i spoje MHD. Stavba v tomto případě trvala do poloviny října.

Autoři | Foto Google maps

Štítky kruhový objezd, přerov, doprava, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.