čtvrtek 28. března 2024 Soňa

VIDEO: V noci hořel zámek Plumlov, oheň zaměstnal množství profesionálních i dobrovolných hasičů

Ze zatím nezjištěných důvodů dnes v noci začal hořet zámek Plumlov. Oheň napáchal škodu za více než 10 milionů korun. Kdyby nebylo včasného zásahu hasičů, mohla se výše škody několikrát zvýšit.

Kolem jedné hodiny noční přišlo na tísňovou linku oznámení o požáru zámku v obci Plumlov. „Na místo požáru vyjela profesionální jednotka ze stanice Prostějov posílena o jednotky SDH obce Plumlov, Kostelec na Hané a Prostějov-Vrahovice. Po průzkumu místa zásahu byla velitelem zásahu vyžádána výšková technika ze stanice Prostějov a jednotky SDH obce Ptení a Určice. Při požáru byla zasažena střecha levého křídla nízkého zámku Plumlov v délce cca 30 m. Velitelem zásahu byla v 1:59 hlášena lokalizace požáru (požár se přestal šířit, síly a prostředky na místě zásahu postačují zabránit jeho dalšímu šíření). Likvidace požáru byla velitelem zásahu nahlášena v 5:12.,“ oznámil tiskový mluvčí Jan Ondruch.

Výše škody způsobena požárem byla předběžně odhadnuta na 8-12 mil. Kč. Jednotky svým včasným zásahem uchránily majetek v hodnotě téměř 50 milionu korun. Příčina vzniku požáru je zatím v šetření.

Tisková zpráva | Foto HZS Olomouckého kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.