pátek 29. března 2024 Taťána

Řidič na křižovatce nedal přednost projízdějícímu autu. Došlo k nehodě se zraněním

Opravdu černý pátek 13. zažili řidiči dvou aut na křižovatce mezi obcemi Vrbátky, Kralicemi na Hané, Prostějovem a Dubem nad Moravou. Došlo k dopravní nehodě, při níž se zranil řidič a jeho spolujezdkyně.

Sedmatřicetiletý řidič Fiatu jel z vedlejší silnice od obce Vrbátky, která končila u křižovatky dopravní značkou „Stůj, dej přednost v jízdě". V té době jel po hlavní silnici od Prostějova jedenapadesátiletý řidič ve Škodovce se svou spolujezdkyní.

Došlo ke střetu vozidel, po kterém vozidlo Fiat zůstalo stát na vozovce. Vozidlo Škoda bylo odhozeno vpravo mimo komunikaci, kde poškodilo mramorový pomník a svislou dopravní značku. Poté pokračovalo na pole, kde se zastavilo. Při dopravní nehodě došlo ke zranění řidiče a spolujezdkyně z vozidla Škoda. Ti byli vozidlem zdravotnické záchranné služby převezeni do prostějovské nemocnice," řekl policejní mluvčí František Kořínek.

Výše hmotné škody byla stanovena na 67 tisíc korun. „Příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního vyšetřování," dodal Kořínek.

Čtěte více:

Autoři | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.