sobota 20. dubna 2024 Marcela

FOTO: V Čechách pod Kosířem hořel rodinný dům, dva lidé se při požáru zranili

Dva lidé se dnes odpoledne zranili při požáru v rodinném domku v Čechách pod Kosířem na Prostějovsku. Pětapadesátiletou ženu převezl s popáleninami druhého stupně do nemocnice vrtulník. V nemocnici skončil také o něco starší muž, který se nadýchal nebezpečných zplodin. Žena utrpěla popáleniny na rukou a nohou.

Hořet v domě začalo poté, co ženě vzplanul olej při vaření, řekl mluvčí záchranné služby Zdeněk Hošák. Škoda při požáru byla podle hasičů předběžně vyčíslena na 900.000 korun.

Žena utrpěla popáleniny na rukou a nohou. „Podle jejího vyjádření vzplanul olej při vaření, následně se pokusila o uhašení a po nezdařilém pokusu se hrnec snažila dostat mimo objekt na balkon. Při manipulaci utrpěla popáleniny," uvedl Hošák. První ošetření zraněné ženě poskytli hasiči, poté byla transportována do olomoucké fakultní nemocnice. Lékaři z místa odvezli také osmapadesátiletého muže, který se nadýchal zplodin. Skončil v prostějovské nemocnici, dodal Hošák.

Podle mluvčího hasičů Jana Ondrucha na místě zasahovaly čtyři jednotky hasičů. „Průzkumem místa zásahu bylo zjištěno, že jde o požár prvního patra rodinného domu, kdy došlo již k rozšíření požáru na střešní konstrukci," řekl mluvčí hasičů. Hasiči na místě ochraňovali také sousední objekty proti rozšíření ohně. Po částečné lokalizaci požáru uvnitř domu se soustředili na hašení střechy, uvedl Ondruch. Jednotky na místě zasahovaly tři hodiny, kolem 18:00 byl požár zlikvidován.

Čtěte více:

 

 

Autoři | Foto HZSOL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.