čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Silnici z Hanušovic do Polska čeká oprava, bude stát 130 milionů

Více než 130 milionů korun bude stát chystaná rekonstrukce frekventované silnice z Hanušovic přes Staré Město dál do Polska. Olomoucký kraj už získal na rekonstrukci této důležité komunikace dotaci a opravu plánuje na rok 2019. Modernizovaná silnice posílí přeshraniční spolupráci a cestovní ruch, sdělil hejtman Ladislav Okleštěk.

„Severní část kraje je na turistickém ruchu velmi závislá," uvedl hejtman. Investice do dopravní infrastruktury podle něj přiblíží oblasti Hanušovic a Starého Města nejen domácím, ale i zahraničním návštěvníkům. Na české straně budou silničáři opravovat zhruba 13 kilometrů silnice od Hanušovic směrem k Nové Senince, z Polska půjde téměř o osm kilometrů z obce Stronie Śląskie až k hraničnímu přechodu.

„Modernizovaná vozovka dovolí větší zátěž, takže po ní bez problémů projedou i autobusy. To je z hlediska podpory cestovního ruchu zásadní novinka," uvedl hejtmanův náměstek Jiří Zemánek. Letos v červnu podpořila modernizaci silnice v severním cípu Olomouckého kraje Evropská unie a v červenci potvrdil finanční podporu také stát. Olomoucký kraj za plánovanou rekonstrukci silnice díky dotacím zaplatí pouze deset milionů korun.

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.