pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Řidička nerespektovala výstražná světla na přejezdu, lokomotiva ji v autě sunula několik metrů

V pondělí 30. října před desátou hodinou večerní došlo k dopravní nehodě na železničním přejezdu v Šumperku. Řidička vjela se svým autem na přejezd v době, kdy blikala výstražná světla, načež ji smetla lokomotiva.

„Pětačtyřicetiletá řidička vozidla Mercedes Benz přijela k přejezdu neopatřenému závorami ze směru od ul. Jesenické. Před železničním přejezdem nerespektovala výstrahu dávanou dvěma červenými střídavě přerušovanými světly signálu přejezdového zabezpečovacího zařízení. S vozem vjela na železniční přejezd v momentě, kdy na tento ve směru od Vikýřovic přijížděla elektrická lokomotiva. Tato svou levou přední částí narazila do levé boční části projíždějícího vozidla," řekla policejní mluvčí Jiřina Vybíralová.

Auto bylo následně sunuto několik metrů po kolejišti směrem k železniční stanici Šumperk. Přitom došlo i k poškození elektromotorického přestavníku umístěného vedle koleje.

Řidička se při nehodě zranila a byla záchranáři převezena do šumperské nemocnice. Alkohol u ní byl vyloučen dechovou zkouškou. 

V důsledku nárazu bylo vozidlo Mercedes Benz sunuto několik metrů po kolejišti směrem k železniční stanici Šumperk. Při tomto došlo k poškození elektromotorického přestavníku umístěného vedle koleje. Škoda na poškozeném vozidle byla předběžně vyčíslena na částku 50 000 Kč, na elektrické lokomotivě taktéž na částku 50 000 Kč a škoda na elektromotorickém přestavníku byla předběžně vyčíslena na částku 250 000 Kč.

Autoři | Foto PČR

Štítky železnice, přejezd, vlak, lokomotiva, koleje, Šumperk, nehoda, zranění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.