úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Největší výhodou mé práce je nadstandardní plat, říká Michal Nesvadba, zaměstnanec Kauflandu

PR článek

Logistické centrum společnosti Kaufland neustále hledá nové zaměstnance. Pokud byste se chtěli připojit do sehraného týmu, který se stará o distribuci zboží do českých a zahraničních prodejen, tak vás bude určitě zajímat pohled samotného skladníka.

Michal Nesvadba je jeden ze zaměstnanců Logistického centra Kauflandu v Olomouci. Po roce, kdy zde pracoval jako komisní pracovník, profesně postoupil a nyní jezdí na retraku. (pozn. redakce – speciální vysokozdvižný vozík) Stará se o doplňování a vyskladňování zboží. V práci je momentálně spokojený a při našem rozhovoru vypíchnul hodně výhod, co se jeho zaměstnání týče.

Jak jste začínal v Kauflandu? Dělal jste už předtím podobnou práci?

Ve skladu jsem předtím nikdy nepracoval, ale troufnu si říct, že mi to docela jde. Všiml jsem si letáků a billboardů s náborovou kampaní a řekl jsem si, že to zkusím. V Kauflandu jsem začínal pracovat jako komisní pracovník. Na této pozici jsem pracoval rok. Když sháněli lidi na retraky, chtěl jsem se profesně posunout, a tak jsem začal pracovat na nové pozici. To bylo zhruba před třemi měsíci.

Takže souhlasíte s tím, že je v Kauflandu karierní růst možný?

Určitě ano. Chtěl jsem se naučit nové věci, a tak jsem zažádal o změnu. Stačí, aby člověk chtěl a byl aktivní. Pokud jste šikovný a snažíte se, tak se můžete posunout.

V čem je nynější pozice jiná než ta předešlá?

Komisní pracovník se více nadře. Je to fyzicky náročnější práce než u retraku. Člověku projde rukama hodně zboží. Na retraku ale zase máte větší zodpovědnost. Při nepozornosti můžete shodit paletu nebo poškodit jiné zboží.

Vy bydlíte v Prostějově, takže to máte docela z ruky. Co říkáte na spoje do zaměstnání?

Jezdím autem, takže tento problém neřeším. Ale předtím jsem jezdil městskou hromadnou dopravou. Kaufland je s městem domluvený, aby jednotlivé spoje navazovaly na směny.

Logistické centrum funguje v nepřetržitém provozu. Nevadí vám noční směny?

Noční směnu mám radši než ranní. Ranní směna se podle mě táhne a zdá se mi delší. Momentálně jsou obě směny desetihodinové, do budoucna by se měly zkrátit.

Máte možnost si mimořádně vyměnit směnu, když si například potřebujete něco zařídit?

V tomto směru jsem ještě neměl problém. Když zajdete do kanceláře a poprosíte vedoucí, aby vám s někým vyměnili směnu, tak se vždy domluvíte. Pokud to je možné, tak vám vždy vyhoví. Vedoucí jsou v tomto velmi vstřícní.

Využíváte místní jídelnu pro zaměstnance?

Ke mzdě dostáváme navíc stravenky, takže pokud nejdu přímo do jídelny, tak si koupím něco v obchodě. Sem tam se do jídelny zajdu najíst. Součástí kantýny je i bufet, kde si můžeme během pauzy koupit nějakou svačinu a pití.

Kromě stravenek máte ještě zařízenou kartu multisport, využíváte ji?

Díky multisportu chodím pravidelně do posilovny Help to be fit, kousek od olomouckého vlakového nádraží. Je to dobrá věc, kterou využíváte místo permanentky. Navíc to není omezené, a pokud by člověk chtěl, tak může kartu využívat každý den.

V areálu skladu máte odpočinkový koutek. Zahrajete si tam ve volném čase někdy stolní fotbálek?

Není na to moc času, ale někdy si o pauze na pět minut zahrajeme fotbálek a pokecáme, nebo si dáme venku cigaretu. Je to příjemné zpestření.

V Kauflandu funguje bonusový systém. Je to podle vás výhoda?

Hlavně záleží na zručnosti. Když je člověk šikovný, pracuje rychle a bez chyb, tak má větší prémie. Což je podle mě super věc. Pořád mi roste mzda, i když je někdy méně práce. Je vlastně na každém, kolik si za měsíc vydělá. Při zapracování je snížen požadavek na výkon.

Jste spokojený s kolektivem ve skladu?

Jsou tady fajn lidi. Mezi zaměstnanci jsem si našel i kamarády. Bavíme se všichni, napříč celou firmou. Občas si zajdeme po práci i na pivo. Za několik dnů budeme mít den otevřených dveří, kde se za zaměstnanci můžou přijít podívat rodinní příslušníci. Takže se i firma stará o udržování dobrých vztahů.

Jak se vám pracovalo při vychystávaní zboží s hlasovým ovládáním? A bylo těžké si na něj zvyknout?

Těch hlasových pokynů není hodně, takže se to člověk snadno naučí a zvykl jsem si poměrně rychle. Navíc je vám k dispozici trenér. Do dvou týdnů jsem si zapamatoval jednotlivé regály a uměl se ve skladu orientovat. Někdy, když je potřeba, jdu vypomáhat komisním pracovníkům.

Jaké jsou podle vás největší výhody pracovat v Kauflandu?

Největší výhodou je nadstandardní ohodnocení, které je na Olomouc velice dobré. Dále taky stravenky a multisport kartička.

V nedávné době u nás vyšel článek, který se snažil přiblížit práci v Logistickém centru Kauflandu v Olomouci. Více informací o volných pozicích a o fungování skladu se dozvíte uvnitř článku.

 

Autoři | Foto Jan Kvapil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.