pátek 19. dubna 2024 Rostislav

V Přerově se na více než tři měsíce uzavře Tovačovská ulice, objížďka povede přes strojírny

V Přerově bude od středy až do poloviny září uzavřen v jednom směru tah směrem na Troubky a Tovačov. Důvodem je stavba sběračů, které jsou součástí rozsáhlého vodohospodářského projektu ve městě. Dopravní omezení v Tovačovské ulici se dotkne řidičů ve směru do Přerova, kteří budou muset využít objízdnou trasu, řekla dnes mluvčí magistrátu Lenka Chalupová.

"Průjezd z Přerova bude po volné části silnice II/434 - ulice Tovačovská. Do Přerova je veškerý provoz veden po objízdné trase. Pouze autobusy, vozy integrovaného záchranného systému a vozidla s povolením města mohou jezdit přes areál Přerovských strojíren," uvedla Iva Ratiborská z přerovského magistrátu.

Tah se kvůli vodohospodářskému projektu uzavřel už loni v listopadu, objízdná trasa byla tehdy dlouhá 14 kilometrů. Kvůli délce uzavírky a zatížení provozu v okolních obcích je tentokrát oficiální objízdná trasa dlouhá přes 30 kilometrů.

Dopravní omezení museli zavést úředníci kvůli výstavbě levobřežního a pravobřežního sběrače, tedy obrovských jímacích nádrží, které budou schopny pojmout vodu z přívalových dešťů. Stavba je součástí jedné z největších investičních akcí, která by měla ve městě zlepšit funkci kanalizace a vyřešit také problém s přívalovými dešti. Obyvatelům místní části Kozlovic by stavba měla přinést dlouho očekávanou kanalizaci. Náklady na projekt, který se rozjel loni v září, se pohybují kolem 380 milionů korun a investorem je společnost Vodovody a kanalizace Přerov.

Stavbu, která by měla být ukončena do konce září, tvoří šest částí, které se postupně odehrávají na území Přerova a v místních částech Dluhonice a Kozlovice.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.