pátek 26. dubna 2024 Oto

Požár drezíny u Střeně zastavil vlaky na železničním koridoru

Dopravu na hlavním železničním koridoru v úseku mezi Červenkou a Štěpánovem na Olomoucku včera odpoledne na téměř tři hodiny zcela zastavil požár pracovního vlaku. Vedle kolejového vozidla poškodil oheň také troleje.

České dráhy nasadily v obou směrech náhradní autobusy, vlaky nabíraly hodinová i delší zpoždění. Při požáru nebyl nikdo zraněn. Škoda byla podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala odhadnuta na 10,8 milionu korun.

Požár vznikl v 15:10 v zastávce Střeň na Olomoucku, oheň zasáhl pracovní vlak a poškozeno bylo také trakční vedení, uvedl Drápal. "Pravděpodobnou příčinou nehody je technická závada na vlaku," dodal. Desetimilionová škoda je podle Drápala na drážním vozidle, škodu 800.000 korun oheň způsobil na trolejích. Provoz po jedné koleji byl mezi Červenkou a Štěpánovem na Olomoucku obnoven kolem 17:50.

České dráhy zavedly kyvadlovou dopravu také za expresy a dálkové vlaky, uvedla mluvčí dopravce Kateřina Šubová. Podle ní šlo o mimořádnou situaci a vlaky zastavovaly výjimečně v řadě stanic, kde normálně nestaví. "Největší zpoždění vlaku je až 130 minut, některé vlaky mají zhruba hodinové zpoždění," uvedla Šubová. Doplnila, že lidem, kteří uvízli ve vlacích v Července, dráhy dodávaly vodu.

Požár kolejového vozidla na místě likvidovalo pět jednotek hasičů. Podle hasičů vznikl požár v motoru, po 20 minutách od ohlášení události ho uhasili. Mluvčí hasičů Zdeněk Hošák řekl, že pak pokračovali v ochlazování motorového prostoru vozidla a termokamerou vyloučili další skrytá ohniska.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.