čtvrtek 28. března 2024 Soňa

V Olomouci se dnes uzavřela rušná Velkomoravská ulice

V Olomouci se ode dneška do 29. července uzavřel hlavní průtah městem, ulice Velkomoravská. Stavbaři se pustili do opravy v úseku mezi křižovatkami s ulicemi Rooseveltova a Holická.

Pro individuální dopravu je komunikace uzavřena od křižovatky s ulicí Schweitzerovou až po výjezd do ulice Tovární. Pro řidiče to znamená velké komplikace, musejí využít objízdných tras. V části objížďky město dohodlo vypnutí mýtných bran, objízdný úsek tak nebude zpoplatněn.

"Silnice bude uzavřená v obou směrech. Při této variantě se doba rekonstrukce výrazně zkrátí a navíc minimálně omezí městskou hromadnou dopravu. Termín byl záměrně zvolen na prázdniny, kdy je intenzita dopravy nižší minimálně o třetinu. O spolupráci byla požádána také policie, která bude v prvních dnech řídit důležité křižovatky a situaci pak průběžně sledovat po celou dobu uzavírky," řekla mluvčí magistrátu Radka Štědrá. Podle krajské policejní mluvčí Ireny Urbánkové nejsou zatím kvůli uzavírce žádné dopravní komplikace hlášeny. Uzavření rušného tahu se projeví zřejmě až v pracovních dnech.

Oprava Velkomoravské ulice je investicí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Jeho zástupci již dříve uvedli, že důvodem opravy frekventované silnice je její špatný stav. Poukázali na trhliny, výtluky a vyjeté koleje, které ohrožovali bezpečnost silničního provozu. V místě bude položen takzvaný tichý asfalt, podle ředitele olomoucké správy ŘSD Martina Smolky bude rekonstrukce stát téměř 43 milionů korun bez daně.

Město se snažilo podle Štědré o maximální koordinaci ve vztahu k dalším plánovaným opravám ve městě. Až poté, co bude rekonstrukce Velkomoravské ukončena, se rozběhnou opravy třídy Svobody. Podle původních záměrů investorů se měly opravy těchto zásadních komunikací ve městě překrývat.

Vypnutí mýtných bran se týká objízdné trasy v úseku od mimoúrovňové křižovatky na Brno ve Slavoníně až po křižovatku u Olympie, uvedla mluvčí magistrátu.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.