pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Uzavírka je u konce, úderem jedné hodiny po poledni projedete úsekem Tržnice – Okresní soud

Dnes po třinácté hodině již bez problémů projedete úsekem Tržnice – Okresní soud, a to i v opačném směru. Oprav doznala jak tramvajová trať, tak i samotná silnice.

Tramvaje a autobusy mohly skrze úsek projet už od pondělního rána, po třinácté hodině už platí průjezd bez omezení i pro osobní auta. „Oprava ulice, kterou si prioritně vyžádal havarijní stav tramvajové trati, skončila v plánovaném termínu. Stejně tak je v daném úseku ukončena oprava související komunikace. Dopravní uzavírky jsme po dohodě s dopravním podnikem, jenž měl na starosti rekonstrukci trati, využili k opravě komunikace v majetku města, která již vykazovala vady,“ reagoval primátor Antonín Staněk.

Opravy úseku stály 3,4 milionu korun. V havarijním stavu byl zejména jízdní pruh směrem od Tržnice k Okresnímu soudu, proto musela komunikace projít celkovou opravou. V opačném směru byly opraveny nejzávažnější vady na komunikaci.

„Výjimkou byl prostor křižovatky s Lafayettovou ulicí, kde byla kvůli zhoršenému stavu opravena vozovka v celé šířce komunikace,“ vysvětlil primátor.

V rámci oprav byly také stavební firmou vyrovnány silniční obruby, opraveny poničené uliční vpusti a také opraven chodník v místě křižovatky tř. Svobody a Laffayettovy ulice.

Čtěte více:

 

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.