středa 17. dubna 2024 Rudolf

Do konce listopadu se kvůli rekonstrukci uzavře jedna polovina mostu na Velkomoravské ulici

Most podstoupí rekonstrukci pod dohledem vlastníka, což je Ředitelství silnic a dálnic. Opravy začnou příští pondělí a potrvají do konce listopadu.

První se začně opravovat polovina, která vede směrem na Lipník. „Ačkoli se nejedná o investici v režii města, rádi bychom řidiče na tuto uzavírku s předstihem upozornili. O připravovaných uzavírkách a objízdných trasách nás vlastník komunikace na území města vždy předem informuje a je-li to možné, snažíme se společně hledat takové řešení, které Olomoučanům přinese co možná nejméně komplikací,“ vysvětluje náměstek primátora města Olomouce Aleš Jakubec. 

Kvůli rekonstrukci nebude možnost odbočit doleva ve směru od Mohelnice na Švýcarské nábřeží. "Objízdná trasa povede z Velkomoravské na sjezd ulicí Holickou a Wittgensteinovou, zásobovací vozidla se mohou otočit přes ulici Babíčkovu zpět na Velkomoravskou a odtud odbočit vpravo na Švýcarské nábřeží," uvedla tisková mluvčí města Jana Doleželová.

Pro tramvaje omezení neplatí a budou moci projíždět bez větších obtíží. Chodci budou muset přejít na druhou stranu cesty, kam je navede přechodné dopravní značení. Místo pro přecházení bude na místě vyznačeno. 

"Uzavírku v této podobě plánuje Ředitelství silnic a dálnic do 30. listopadu 2016, práce na druhé polovině mostu by měly začít v únoru 2017," dodala Doleželová. 

Čtěte více:

Autoři | Foto Google Street View

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.