pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Rekonstrukce v Dělnické ulici přinese téměř 90 nových parkovacích míst

Už dnes by měla začít oprava a rozšíření parkoviště v Dělnické ulici v Olomouci. Do problémových míst přinese nové parkovací plochy i zeleň a osvětlení. Hotová by měla být do podzimu.

Podle slov Jany Doleželové z Magistrátu města Olomouce by v Dělnické ulici měly už v nejbližších dnech začít stavební práce. Potrvají do listopadu a přinesou s sebou řadu oprav a zlepšení.

„Tato lokalita se dlouhodobě potýká s nedostatkem parkovacích míst, který má řešit právě zahájená investiční akce. Výsledkem bude rozšíření stávajících kapacit na 89 parkovacích míst a také stavební úpravy komunikací a veřejných prostranství. To pomůže nejen tamním obyvatelům, ale i žákům a rodičům zdejší základní školy,“ říká náměstek primátora Filip Žáček.

Kromě nových parkovacích míst se místní obyvatelé mohou těšit také na opravené cesty a chodníky, bezbariérové přechody silnice a nové osvětlení. Rekonstrukce se týká také travnatých plochy, zeleně a odvodnění. Celková cena oprav dosahuje téměř ke čtyřem milionům korun.

Magistrát slibuje nová parkoviště také v ulici Za Vodojemem, kde by ještě v letošním roce mohlo vzniknout přes 20 nových parkovacích míst.

Čtěte více:

 

Autoři | Foto Pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.