čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Na severu Olomouckého kraje sněžilo, silničáři museli vyjet

Na severu Olomouckého kraje vyrazili dnes časně ráno silničáři opět do terénu. Zasahovali na Rejvízu i na Červenohorském sedle, kde napadlo přes pět centimetrů sněhu, řekl dispečer jesenické správy silnic. Se stroji vyjeli do terénu i jejich kolegové z šumperské strany. Kvůli návratu zimního počasí museli silničáři vrátit techniku do zimního provozu, řada sypačů už byla přestavěna na letní sezonu.

Do terénu silničáři na Jesenicku vyrazili dnes kolem 03:00. Sníh se držel v polohách nad 600 metrů. "Jeli jsme na Červenohorské sedlo, měly tam problém s výjezdem i kamiony. Sypače poté zasahovaly také na Rejvízu. Tam napadlo zhruba do pěti centimetrů mokrého sněhu, na sedle toho bylo více," uvedl dispečer jesenických silničářů.

Zasahovat museli nad ránem na silnicích také jejich kolegové na Šumpersku. "Byli jsme v Jeseníkách na Skřítku, napadlo tam tak do tří centimetrů sněhu. Postihlo to spíše severní část," řekl dnes dispečer šumperské správy silnic.

V pohotovosti zůstávají správci cest na severu regionu nadále, podle předpovědi má ještě sněžit. "Sněhové přeháňky očekáváme i přes den, přes noc by měly být trvalého charakteru," uvedl dispečer. Podotkl, že správci cest museli část techniky vrátit do zimní podoby. "Už jsme měli sypače přestavěny na letní sezonu," uvedl pracovník jesenické správy silnic.

Čtěte více:

Autoři | Foto pexels.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.