sobota 20. dubna 2024 Marcela

Pozor na zasněžené cesty a silný vítr, varuje Ředitelství silnic a dálnic ČR

Dnes ráno napadlo v okresech Šumperk a Jeseník několik centimetrů sněhu. Řidiči by proto měli být na pozoru, pokud zde projíždějí. Správa silnic prování údržbu a chemický posyp povrchu silnic, ale překvapit může i vítr.

Se zvýšenou opatrností jsou dnes ráno kvůli sněžení a silnému větru sjízdné silnice na Šumpersku a Jesenicku. Místy napadlo několik centimetrů sněhu. Na silnicích je slabá vrstva rozbředlého nebo ujetého sněhu, vyplývá z informací Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Sněžení v noci zasáhlo hlavně Šumpersko a nad ránem se oblačnost přesunula i nad sousední Jesenicko. V obou okresech jsou stále sněhové přeháňky. "Napadly jeden až dva centimetry sněhu, takže na vozovkách druhé a třetí třídy provádíme zimní údržbu," řekl dispečer šumperské správy silnic.

Opatrní by řidiči měli být kvůli sněžení a silnému větru i při jízdě po silnici první třídy přes Červenohorské sedlo, která spojuje Šumpersko s Jesenickem. "Provedli jsme tam chemický posyp a kolegové to tam ještě projedou pluhem," řekla ČTK dispečerka společnosti, která v Olomouckém kraji zajišťuje zimní údržbu silnic první třídy.

Na Olomoucku, Prostějovsku a Přerovsku jsou silnice ráno zpravidla holé a mokré. Místy jsou dešťové přeháňky. "Zatím tady žádné problémy nejsou," řekl dispečer přerovské správy silnic.

Autoři | Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky doprava, cesta, sníh, vítr, údržba, Jeseník, Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.