pátek 29. března 2024 Taťána

Cesty v Olomouckém kraji jsou sjízdné, napadl vesměs jen poprašek

V nejvyšších partiích Olomouckého kraje přes noc opět sněžilo. Na Červenohorském sedle napadly dva centimetry, v nižších polohách pouze poprašek. Obezřetní by měli být podle správců cest řidiči především na silnicích krytých posypem, kde mohou místy narazit na namrzlou vozovku. Silnice v nižších polohách kraje jsou většinou holé a mokré.

"Silnice udržované chemicky jsou holé a mokré. Vyjelo se hlavně na Červenohorské sedlo, kde napadly tak dva centimetry. Inertní cesty jsou kryté posypem. Řidiči by tam měli dát pozor, jak se posyp rozjezdí, mohou se vyskytnout namrzlé plochy," řekl dnes ČTK dispečer jesenické správy silnic.
   

Na sedle sněžilo i ze šumperské strany. I tam silničáři nabádají k opatrnosti především na inertních cestách, kde leží nesouvislá vrstva sněhu krytá posypem. Podobná situace panuje i ve vyšších polohách Prostějovska. Sněhové přeháňky nad ránem hlásili i silničáři na Olomoucku. Do terénu vyjely sypače, silnice jsou po posypu holé a mokré. Na Přerovsku by sjízdnost měla být bez problémů, opatrnost je ale na místě na vedlejších cestách.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.