pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Od neděle se mění jízdní řád městské hromadné dopravy

Nové jízdní řády vejdou v platnost už v neděli 14.12.2014. Podívejte se, kterých linek se to týká.

Změny jízdních řádů platné od 14. 12. 2014

Od 14. 12. dojde k aktualizaci a úpravám jízdních řádů linek MHD. Většinou se jedná pouze o drobné změny, kdy se příjezdy nebo odjezdy spojů posunou v rámci několika minut, případně linky prodlouží svoji trasu. Tyto drobné změny se týkají tramvajových linek číslo 1, 3, 4, 5 a 7 a autobusových linek číslo 10, 11, 111, 16, 18, 20, 22, 50, 51 a 52. Úpravy jízdních řádů, které jsou většího rozsahu, jsou popsány níže. U linek, které nejsou ve výčtu uvedeny, nedošlo k žádným změnám.
                                                                                                                                   

Linka č. 13

Na této lince se aktuálně střídají během roku 2 jízdní řády, a to v závislosti na rozdílné podobě trasy o prázdninách a mimo ně, s čímž souvisí nepřehlednost pro cestující a náklady DPMO na výměnu jízdních řádů.
Proto dojde k rozdělení linky: původní linka č. 13 bude vedena jen v úseku Hl. n. – Šlechtitelů. V úseku Hl. n. – Týneček bude provozována linka č. 31 a bude zahrnovat všechny původní spoje linky č. 13.
Výhodou především pro cestující bude platnost jednoho jízdního řádu v úseku Hlavní nádraží – Týneček po celý rok.

Linka č. 24

Tato linka byla zřízena především pro návoz a svoz zaměstnanců Technologického parku u Hněvotína a byla vedena v trase Náměstí Hrdinů – Povel – Slavonín – Nedvězí – Technologický park. Nově bude vedena jako okružní linka v trase Hraniční – Technologický park – Nedvězí – Slavonín, KOVO – Hraniční. Četnost obsluhy Technologického parku a Nedvězí je zachována (2 ranní návozové spoje a 2 odpolední svozové spoje). Cestující do/z centra města budou přestupovat na zastávce Hraniční/Nová Ulice. Na lince bude nasazen kapacitně vhodnější malý autobus, který zajišťuje obsluhu Fakultní nemocnice, čímž dojde k zefektivnění linky.


Linka č. 42

Linka byla zavedena za účelem zlepšení dostupnosti areálu Fakultní nemocnice pro hůře se pohybující občany, a to jako návazná doprava od tramvají.
Nová trasa linky č. 42 je Hraniční – Tyfloservis – zastávky v areálu Fakultní nemocnice - Fakultní nemocnice – Pionýrská – Hraniční.
Jízdní řád linky je konstruován s ohledem na zajištění vhodných návazností na ostatní linky MHD v zastávce Hraniční (hlavní přestup je z tramvají) a doplňkově s ohledem na zajištění návazností na příměstskou autobusovou dopravu.


 
Dále dojde ke změně názvů některých zastávek. Konkrétně se jedná o zastávku MŽ, nový závod, která se bude nově jmenovat Řepčín, železárny, zastávka MŽ, starý závod bude přejmenována na Řepčín, Máchova, zastávka Topolany, č. 73 se přejmenuje na Topolany, Bílkova a autobusová zastávka Hraniční bude mít nově sjednocený název s tramvajovou zastávkou a to Nová Ulice.

Nové jízdní řády jsou uveřejněny na internetových stránkách www.dpmo.cz a v tištěné podobě jsou dostupné na prodejnách.

 

Zdroj: DPMOL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.